HomeHL-CultureΧιούη, Λιούη και Ντιούη: Τα θρυλικά ανιψάκια του Ντόναλντ Ντακ γίνονται σήμερα 86 ετών

Χιούη, Λιούη και Ντιούη: Τα θρυλικά ανιψάκια του Ντόναλντ Ντακ γίνονται σήμερα 86 ετών

Όσο και να μην τους φαίνεται…

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί ο Ντόναλντ Ντακ και θείος του, ο τσιγγούνης Σκρουτζ, να αποτελούν τους πιο αγαπημένους ήρωες της οικογένειας, τίποτα όμως δεν θα ήταν ίδιο χωρίς τα τρία ζαβολιάρικα ανίψια τους. Οι Χιούη, Λιούη και Ντιούη έδωσαν το αλατοπίπερο στις παπιοπεριπέτειες και αποτέλεσαν και ακόμα αποτελούν το… άλλοθι των μικρών, αλλά και των μεγάλων αναγνωστών. Αυτά λοιπόν τα μικρά πανέξυπνα «τερατάκια» γίνονται σήμερα 86 ετών! Όσο και να μην τους φαίνεται…

Οι Χιούη, Λιούη και Ντιούη (Huey, Dewey, Louie) είναι τριάδα φανταστικών παπιών της οικογένειας Ντακ της The Walt Disney Company και ανίψια του Ντόναλντ Ντακ. Είναι πανομοιότυπα τρίδυμα που ξεχωρίζουν μόνο από το χρώμα των καπέλων τους: κόκκινο για τον Χιούη, πράσινο για τον Λιούη και μπλε για τον Ντιούη.

Δημιουργοί των τριών ανιψιών του Ντόναλντ θεωρούνται οι Τεντ Όσμπορν και Αλ Ταλιαφέρο που τα πρωτοχρησιμοποίησαν στο κυριακάτικο κόμικς στριπ του Ντόναλντ στις 17 Οκτωβρίου του 1937. Η πρώτη τους εμφάνιση στα κινούμενα σχέδια ήταν στην ιστορία Τα ανίψια του Ντόναλντ το 1938 και έκτοτε έχουν εμφανιστεί σε αμέτρητες σειρές κινουμένων σχεδίων, ταινίες και κόμικς.

Ο Χιούη, ο Λιούη και ο Ντιούη είναι μέλη του σώματος των Μικρών Εξερευνητών, που τους παρέχει και το περίφημο βιβλίο με συμβουλές και πληροφορίες πολύ χρήσιμες στις διάφορες περιπέτειες που μπλέκουν, ακολουθώντας τόσο τον Ντόναλντ, όσο και τον άλλο θείο τους, τον τσιγκούνη Σκρουτζ.

 

enikos.gr

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση