HomeΚΡΗΤΗΕγκρίθηκε ομόφωνα το ψήφισμα του ΕΚΗ για το Βενιζέλειο

Εγκρίθηκε ομόφωνα το ψήφισμα του ΕΚΗ για το Βενιζέλειο

Από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης  το ψήφισμα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, αλλά και γενικότερα στον χώρο της υγείας. Συγκεκριμένα, το εν λόγω ψήφισμα, που παρέδωσε ο Πρόεδρος του ΕΚΗ, Στέλιος Βοργιάς στους Περιφερειακούς Συμβούλους Κρήτης, κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του συμβουλίου , εκφράζει την αγανάκτηση των μελών του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου για τα όσα διαδραματίζονται στον χώρο της Υγείας και κυρίως για την τραγική κατάσταση, που επικρατεί στα Νοσοκομεία της Κρήτης, επισημαίνοντας ότι ξεκινά ένας κύκλος διαβουλεύσεων, με στόχο να γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια για την άμεση επίλυση των σοβαρών ζητημάτων, που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Το ΕΚΗ καλεί την κυβέρνηση και τους υπεύθυνους του υπουργείου Υγείας να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα των γιατρών και των νοσηλευτών των δημόσιων νοσοκομείων της Κρήτης και να σταματήσουν να γυρνούν την πλάτη στις φωνές τόσο των επιστημονικών και θεσμικών οργάνων του νοσοκομείου όσο και των εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα που βλέπουν την κατάρρευση του Βενιζελείου να εξελίσσεται.

Το ΕΚΗ απαιτεί:

–           Άμεσα προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να λειτουργήσουν τα χειρουργεία και τα ιατρεία, να μπορούν να εφημερεύουν οι κλινικές και να λειτουργήσει το Νοσοκομείο

–           Το ΕΣΥ να παραμείνει δημόσιο και να μην παραδοθεί στους εμπόρους της υγείας

–           Να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση όλων των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό

Το σοβαρό αυτό ζήτημα της κατάρρευσης του ΕΣΥ δεν είναι ένα θέμα που απασχολεί μόνο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων του νησιού, αλλά όλης της κοινωνίας, αφού η τραγική κατάσταση που επικρατεί στους χώρους των νοσοκομείων αναγκάζει τους πολίτες να στραφούν στην ιδιωτική υγεία και στα ιδιωτικά κέντρα τα τελευταία χρόνια, τα οποία όμως ούτε και αυτά είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τον όγκο των περιστατικών.

Το ΕΚΗ καλεί όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους του Ηρακλείου να στηρίξουν την αυριανή κινητοποίηση του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού και να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην Πλ. Ελευθερίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση