HomeΕΛΛΑΔΑΞεκίνησε η μεγάλη έρευνα του ΣΕΒ στις ελληνικές επιχειρήσεις

Ξεκίνησε η μεγάλη έρευνα του ΣΕΒ στις ελληνικές επιχειρήσεις

Από φέτος η έρευνα ανανεώνεται και διευρύνεται με νέες ενότητες στρατηγικής σημασίας για τις επιχειρήσεις. Για το 2023 επιλέχθηκαν το Σύγχρονο Εργασιακό Περιβάλλον & η Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για έβδομη συνεχή χρονιά, ο ΣΕΒ πραγματοποιεί την ετήσια έρευνα γνώμης των επιχειρήσεων «Ο Σφυγμός του Επιχειρείν», σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών MRB.

Με βασικό μήνυμα «η φωνή σου μετράει», η έρευνα απευθύνεται σε μια ευρεία γκάμα επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως κλάδου ή μεγέθους και τους δίνει φωνή ώστε να εντοπιστούν τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην καθημερινή τους λειτουργία, αλλά και στην αναπτυξιακή τους προοπτική.

Για τον ΣΕΒ, η συστηματική και άμεση επαφή με τις επιχειρήσεις αποτελεί τη βάση για τη διαμόρφωση προτάσεων ενίσχυσης και στήριξής τους απέναντι σε υφιστάμενες και μελλοντικές προκλήσεις.

Η έρευνα του ΣΕΒ, που έχει εξελιχθεί σε εργαλείο ανάδειξης των κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν στο επιχειρηματικό περιβάλλον, από φέτος ανανεώνεται και διευρύνεται με δύο ενότητες, οι οποίες και θα αναπροσαρμόζονται ώστε να αντανακλούν εξελίξεις και τάσεις στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Συγκεκριμένα, η πρώτη ενότητα θα εστιάζει σε ένα θέμα στρατηγικής σημασίας για το παρόν και το μέλλον των επιχειρήσεων, ενώ η δεύτερη σε μια επικείμενη πρόκληση άμεσου ενδιαφέροντος για τις επιχειρήσεις, καθώς και στις δυνητικές στρατηγικές για την αντιμετώπισή της.

Για το 2023 επιλέχθηκαν ενότητες για:

1) το «Σύγχρονο Εργασιακό Περιβάλλον, με στόχευση σε ζητήματα σχετικά με την οργάνωση, τον εκσυγχρονισμό της εργασίας και την ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου υπό το φως και της διαρκούς τεχνολογικής εξέλιξης, και στις δράσεις των επιχειρήσεων και της Πολιτείας, ώστε να συμπλέουν με τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις τους εργασιακού περιβάλλοντος, και

2) τη «Δημιουργία ενός Βιώσιμου Μέλλοντος», με δεδομένο ότι οι επιχειρήσεις είναι σημαντικοί φορείς για την κατανόηση των προκλήσεων, την ανάδειξη καλών πρακτικών και τον σχεδιασμό ολιστικών δράσεων για βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης τονίζει: «Η έρευνα «Ο Σφυγμός του Επιχειρείν» είναι ένα στρατηγικό εργαλείο για τον ΣΕΒ, που μας επιτρέπει να αφουγκραστούμε τα μέλη μας και να προσαρμόσουμε τον σχεδιασμό μας στις ανάγκες τους, ώστε να υπηρετούμε την επιχειρηματικότητα και να εργαζόμαστε αποτελεσματικά για τη βελτίωση του περιβάλλοντος, μέσα στο οποίο αυτή αναπτύσσεται και λειτουργεί».

Διαφήμιση
Διαφήμιση