HomeHL-SportsΓκουστάβο Πογέτ «Είμαστε σε καλή στιγμή, ελπίζω θα έρθει μία μέρα που θα είμαστε ενωμένοι»

Γκουστάβο Πογέτ «Είμαστε σε καλή στιγμή, ελπίζω θα έρθει μία μέρα που θα είμαστε ενωμένοι»

O ομοσπονδιακός εκλέκτορας υπογράμμισε ότι ο αγώνας με τους «Οράνιε» είναι ο μεγαλύτερος στην έως τώρα πορεία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Εθνική ομάδα έχει έναν «τελικό» στη Νέα Φιλαδέλφεια εναντίον της Oλλανδίας, για την 8η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2024.

Ένας αγώνας που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη δεύτερη θέση στο Β΄ όμιλο και κατ΄ επέκταση το δεύτερο εισιτήριο για μια θέση στα τελικά της Γερμανίας, καθώς το πρώτο ανήκει ήδη στη Γαλλία.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας Γκουστάβο Πογέτ υπογράμμισε ότι ο αγώνας με τους «Οράνιε» είναι ο μεγαλύτερος στην έως τώρα πορεία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και εστίασε στην ενότητα που θα πρέπει να υπάρξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά, ο Ουρουγουανός τεχνικός τοποθετήθηκε για:

Το «πρέπει» στον αυριανό αγώνα: «Πρέπει να ταυτοποιήσω τι κάναμε στην Ολλανδία και να σιγουρέψω ότι θα είμαστε στο παιχνίδι μέχρι το τέλος. Μας ενδιαφέρει μόνο η νίκη, όχι η διαφορά των γκολ. Είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι μας, πολύ σημαντικό αυτό με το Κόσοβο στο Nations League, αλλά το ξεπερνάει.

Έχουμε το μομέντουμ και θα παίξουμε το παιχνίδι. Οι παίκτες είναι εντάξει, δεν έχουμε πολλούς τραυματίες, δεν έχουμε δικαιολογίες και πάμε να παίξουμε. Είμαστε έτοιμοι, περιμένουν να παίξουν το παιχνίδι».

Την ενδεκάδα και την προσέγγιση του αγώνα: «Νομίζω ότι πάντα προσπαθούμε να έχουμε ισορροπία, είναι το πιο σημαντικό στοιχείο. Όλοι στον κόσμο προσπαθούν να προσδιορίσουν για τους προπονητές, αν είναι αμυντικοί ή επιθετικοί, σημασία στο τέλος έχει το αποτέλεσμα. Χρειαζόμαστε ισορροπία σε κάθε πτυχή.

Μάθαμε πολλά στην Γαλλία και στην Ολλανδία και σε όλα τα ματς που παίξουμε. Θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε την ομάδα και σε κάθε στιγμή του αγώνα να είμαστε σωστοί. Να αμυνθούμε όταν χρειαστεί και να κυνηγήσουμε το γκολ όταν θα έχουμε το πάνω χέρι. Έχουμε την αυτοπεποίθηση, είμαστε έτοιμοι. Ένα τέτοιο ματς όπως το αυριανό θα είναι όπως σε αυτά του Euro. Θέλω να δείξω ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί».

Το τακτικό σκέλος του παιχνιδιού: «Στο παιχνίδι με την Ολλανδία ήμασταν κατώτεροι στη δύναμη, στο ένας εναντίον ενός, στην ταχύτητα, στο τακτικό κομμάτι. Προφανώς δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα, θα προπονηθούμε για το παιχνίδι σήμερα και όλα είναι θέμα μυαλού από τους παίκτες. Θα τους βοηθήσω όσο καλύτερα μπορώ, είμαστε ΟΚ.
Ακόμη και να κερδίσουμε υπάρχει περίπτωση να χάσουμε στο τελευταίο παιχνίδι. Αγαπώ να ονειρεύομαι. Να είμαστε ήρεμοι, μην λέμε πως αύριο είναι το τέλος του κόσμου. Ελπίζουμε και πάμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Την εικόνα στο ελληνικού ποδοσφαίρου: «Νομίζω πως είμαστε σε καλή στιγμή και ελπίζω θα έρθει μία μέρα που θα είμαστε ενωμένοι και δεν θα είμαστε ο ένας εναντίον του άλλου. Αν είμαστε ενωμένοι, θα υπάρχει βελτίωση. Ακόμη είμαστε ο ένας εναντίον του άλλου. Είχα δύο αγωνιστικούς στόχους όταν ήρθα, να κερδίσω το Nations League και να προκριθούμε στο Euro. Καταφέραμε το πρώτο, είμαστε σε καλό δρόμο για το δεύτερο.

Ο προσωπικός στόχος ήταν να παίξουμε σε γεμάτο γήπεδο. Ελπίζω πως αύριο θα ευχαριστηθώ την επίτευξη αυτού του στόχου. Ίσως κάποιοι παίκτες που θα βρίσκονται στην 11άδα να μην έχουν παίξει σε γεμάτο γήπεδο. Σε βοηθάει να ασκήσεις πίεση το γεμάτο γήπεδο».

Τους διεθνείς εκπροσώπησε ο αρχηγός της Εθνικής, Τάσος Μπακασέτας. «Στόχος μας από την αρχή ήταν να βρεθούμε στα τελικά του Euro. Θεωρώ πως είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ για να διαχειριστούμε 100% την κατάσταση», είπε.

«Τα τελευταία 2 χρόνια έχουμε δείξει ότι βελτιωνόμαστε, έχουμε αποκτήσει πιο πολύ εμπειρία, πράγμα σημαντικό, η Εθνική θα πρέπει να είναι το παράδειγμα όλης της χώρας και ο τρόπος που αγωνιζόμαστε, ο τρόπος που μιλάμε σε συνεντεύξεις, να είμαστε το παράδειγμα. Το έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό και αποτελούμε παράδειγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Όσο για τη δεύτερη ευκαιρία (μέσω του Nations League) και πώς αυτό λειτουργεί στο μυαλό των παικτών; «Δεν υπάρχει ούτε ένας παίκτης, είτε παίζει φιλικό, είτε σημαντικό παιχνίδι, να μην έχει πίεση και τον φόβο της ήττας. Τώρα παίζουμε τα προκριματικά για τα τελικά μίας διοργάνωσης, το τι καταφέραμε το προηγούμενο καλοκαίρι αποτελεί παρελθόν.

Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο σημαίνει ότι κάναμε κάτι καλό. Βλέπαμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και είμαστε έτοιμοι για κάθε παιχνίδι. Σίγουρα υπήρξε παιχνίδι που δεν φανήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών. Κάθε εθνική ομάδα μπορεί να έχει ένα κακό παιχνίδι».

Αναφορικά με το πώς πρέπει να παίξει η Εθνική, είπε: «Συμφωνώ ότι πρέπει να κάνεις υπέρβαση για να περάσεις στα τελικά, το πιο σημαντικό είναι να έχουμε την ευκαιρία γι΄ αυτό. Αυτό είναι το αυριανό παιχνίδι, θα είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για να φανούμε αντάξιοι σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτές τις ερωτήσεις, ο προπονητής κάθεται δίπλα μου, αυτός είναι εκείνος που θα απαντήσει, εμείς τι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη».

Τέλος, ο Μπακασέτας δήλωσε ότι το γεμάτο γήπεδο «είναι πολύ σημαντικό για εμάς, όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν σε γεμάτα γήπεδα. Το συζητούσαμε μεταξύ μας δεν σας το κρύβω. Είναι μεγάλη νίκη ότι θα έρθει ο κόσμος αύριο.

Υπάρχει χαρά και ανυπομονησία, η Εθνική έχει ανάγκη τον κόσμο. Καταφέραμε ήδη τον πρώτο στόχο την πρωτιά στο Nations League, πάντα τα αποτελέσματα.

Μας εμπνέει ο προπονητής και του έχουμε εμπιστοσύνη γι’ αυτά που μας μαθαίνει, για την τακτική προσέγγιση. Ό,τι και να λέμε σημασία έχει αυτά που λέμε στο γήπεδο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση