HomeHL-CultureΣε δημοπρασία το θρυλικό λεωφορείο της πρώτης περιοδείας του Πολ ΜακΚάρτνεϊ και Wings

Σε δημοπρασία το θρυλικό λεωφορείο της πρώτης περιοδείας του Πολ ΜακΚάρτνεϊ και Wings

Εκτιμώμενη τιμή πώλησης μεταξύ 200 και 300.000 δολαρίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το θρυλικό λεωφορείο με το οποίο ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ (Paul McCartney) και το μουσικό συγκρότημα Wings περιόδευσαν στην Ευρώπη τη δεκαετία του ’70 βγαίνει σε πλειστηριασμό από το οίκο δημοπρασιών «Julien’s Auctions» τον επόμενο μήνα με εκτιμώμενη τιμή πώλησης μεταξύ 200 και 300.000 δολαρίων.

Το διάσημο λεωφορείο γνωστό ως «WNO 481», είναι ένα διώροφο πλήρως ανακατασκευασμένο Bristol KSW του 1953 το οποίο ξεχωρίζει για τα ψυχεδελικά έργα τέχνης δια χειρός Τζεφ Κλέγχορν (Geoffrey Cleghorn) στο εξωτερικό του.

Είναι εμπνευσμένα από το εξώφυλλο του άλμπουμ «Yellow Submarine» των Beatles και αντικατοπτρίζουν το πολύχρωμο στυλ των χίπις και τη στάση της «ελεύθερης αγάπης» της εποχής.

Ο συνιδρυτής του οίκου Μάρτιν Νόλαν (Martin Nolan), το περιγράφει ως το «καραβάνι της απόλυτης μαγείας και αγάπης».

Αγοράστηκε από τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ και τη σύζυγό του Λίντα όταν ξεκίνησαν μαζί με τα μέλη του συγκροτήματος Ντένυ Λέην (Denny Laine), Χένρι Μακκάλοου (Henry McCullough) και Ντένι Σάιγουελ (Denny Seiwell) και τις οικογένειές τους, την πρώτη τους περιοδεία το καλοκαίρι του ’72.

Το λεωφορείο έκανε περισσότερα από 12.000 χιλιόμετρα σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών στην Γαλλία, Γερμανία, Νορβηγία και Ολλανδία.

Το όχημα εντοπίστηκε πριν από μερικά χρόνια στην Ισπανία και μεταφέρθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κράτησε 16 μήνες η αποκατάστασή του ώσπου παρουσιάστηκε στο NEC Classic Motor Show του Μπέρμιγχαμ το 2022.
skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση