HomeΕΛΛΑΔΑΝέες συλλήψεις για διακίνηση αμφιβόλου ποιότητας ελαιόλαδου στην Κοζάνη

Νέες συλλήψεις για διακίνηση αμφιβόλου ποιότητας ελαιόλαδου στην Κοζάνη

Είχαν στο αυτοκίνητό τους πάνω από 115 λίτρα αγνώστου προέλευσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέες συλλήψεις για διακίνηση λαδιού αγνώστου προέλευσης και αμφιβόλου ποιότητας που προσομοίαζε σε ελαιόλαδο σημειώθηκαν χθες Σάββατο το απόγευμα στην Κοζάνη, από αστυνομικούς του τμήματος Βοΐου.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 20 και 21 ετών για παράβαση του νόμου περί υπαίθριου εμπορίου.

Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν όταν αστυνομικοί εντόπισαν αυτοκίνητο με οδηγό και συνοδηγό τους ανωτέρω και σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε να διαθέτουν προς πώληση 23 πλαστικά δοχεία των 5 λίτρων έκαστη, οι οποίες περιείχαν συνολικά 115 λίτρα λαδιού χωρίς να διαθέτουν τα νόμιμα παραστατικά έγγραφα αγοράς, το οποία και κατασχέθηκαν, ενώ δείγμα των οποίων θα αποσταλεί στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία για εργαστηριακή εξέταση.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο των δύο δραστών ως μέσο μεταφοράς του παράνομου ελαιόλαδου και το χρηματικό ποσό των 390 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του 21χρονου.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Βοΐου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Στο Κιλκίς είχαν βρεθεί 400 λίτρα λαδιού, αμφιβόλου γνησιότητας και προέλευσης

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη υπόθεση έλαβε χώρα τις προηγούμενες μέρες σε χωριό του δήμου Κιλκίς. Σε εκείνη την περίπτωση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστικά και μεταλλικά δοχεία, που περιείχαν συνολικά 400 λίτρα λαδιού, αμφιβόλου γνησιότητας και προέλευσης, για τα οποία δεν κατείχαν τα απαραίτητα παραστατικά και τιμολόγια αγοράς, ενώ συνελήφθησαν δύο άτομα, 44 και 27 ετών.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση