HomeΕΛΛΑΔΑΣταϊκούρας: Εργαζόμαστε συστηματικά για να αλλάξουμε την καθημερινότητα των πολιτών

Σταϊκούρας: Εργαζόμαστε συστηματικά για να αλλάξουμε την καθημερινότητα των πολιτών

Η ανάρτηση του υπουργού Υποδομών για τις δράσεις των πρώτων 15ημερών του Οκτωβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Τις πρώτες 15 ημέρες του Οκτωβρίου συνεχίσαμε απρόσκοπτα, με σχέδιο, μεθοδικότητα και αποτελεσματικές δράσεις για σύγχρονες υποδομές και έξυπνες μεταφορές στη χώρα» τονίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Η ανάρτηση του υπουργού για τις δράσεις των πρώτων 15ημερών του Οκτωβρίου έχει ως εξής:

-Υπογράψαμε, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τη σύμβαση για τη λειτουργία & τη συντήρηση του Μετρό της Θεσσαλονίκης. Η πόλη εντός του 2024 αποκτά ένα από τα πιο σύγχρονα Μετρό στην Ευρώπη, προσφέροντας γρήγορες, άνετες, ασφαλείς, φθηνές και «πράσινες» μετακινήσεις.

-Δίνουμε ριζικές λύσεις εκσυγχρονίζοντας & ανανεώνοντας τον στόλο των αστικών λεωφορείων, καθώς υπογράψαμε τη σύμβαση για την προμήθεια 250 νέων υπερσύγχρονων ηλεκτρικών λεωφορείων, τα οποία θα κυκλοφορούν στους δρόμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης έως τα τέλη Απριλίου.

-Επαναπροκηρύξαμε την «Επέκταση Ιόνιας Οδού, τμήμα: Ιωάννινα – Κακαβιά», με προϋπολογισμό 234 εκατ. ευρώ, μήκους 70 χλμ. Ένα οδικό έργο ιδιαίτερης σημασίας για την Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα & τις χώρες των Νοτιοδυτικών Βαλκανίων, καθώς προσδίδει προστιθέμενη αξία στους τομείς των μεταφορών, του εμπορίου, του τουρισμού & των logistics.

-Συνεργαστήκαμε με τον επικεφαλής της Κοινότητας Μεταφορών Δυτικών Βαλκανίων, Matej Zakonjsek με στόχο τη βελτίωση της διασύνδεσης της Ελλάδας με τα Δυτικά Βαλκάνια στο πεδίο των μεταφορών.

-Συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας στη Βάρνα, εργαστήκαμε για την προοπτική υλοποίησης του νέου Σιδηροδρομικού Εμπορευματικού Διαδρόμου «Βαλτικής Θάλασσας – Ευξείνου Πόντου – Αιγαίου Πελάγους», στο πλαίσιο του νέου Ευρωπαϊκού Διαδρόμου Μεταφορών.

Σε συνέχεια των τριμερών επαφών, αναλάβαμε την πολιτική πρωτοβουλία για την προώθηση μίας νέας εναλλακτικής «Γραμμής Αλληλεγγύης» μεταξύ της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, για σύνδεση με την Ουκρανία.

-Διαμορφώνουμε την Εθνική Στρατηγική και τον Οδικό Χάρτη ΒΙΜ (Building Information Modeling), με χρηματοδότηση 550.000 ευρώ, προκειμένου να ενισχύσουμε με τον πλέον σύγχρονο και ψηφιακό τρόπο την ανθεκτικότητα και βιωσιμότητα των υποδομών της χώρας.

Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, καταλήγει ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, εργαζόμαστε συστηματικά, με ποιότητα και αποδοτικότητα, προκειμένου να αλλάξουμε την καθημερινότητα τον πολιτών & να καταστήσουμε τη χώρα μας ως θετικό παράδειγμα.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση