HomeHL1-WorldΠόλεμος στο Ισραήλ: Την εντολή περιμένει ο στρατός για την επίθεση

Πόλεμος στο Ισραήλ: Την εντολή περιμένει ο στρατός για την επίθεση

Αλληλοκατηγορούνται για φρικαλεότητες Τελ Αβίβ και Χαμάς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ισραηλινός στρατός ολοκλήρωσε τις προετοιμασίες, για γενικευμένη επίθεση στη λωρίδα της Γάζας, και περιμένει την εντολή για να ξεκινήσει τη χερσαία επιχείρηση μετά από τον πόλεμο στον Ισραήλ που ξέσπασε από το Σάββατο 09 Οκτωβρίου. Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν μετακινηθεί προς το Νότο, ενώ χιλιάδες έχουν βρει καταφύγιο σε νοσοκομείο της Γάζας.

Αλληλοκατηγορούνται για φρικαλεότητες Ισραήλ και Χαμάς

Η Χαμάς καταγγέλλει ότι το Ισραήλ βομβάρδισε κομβόι αμάχων με 70 νεκρούς, κάτι που διαψεύδει το Τελαβίβ και αντιτείνει, ότι στις εφόδους που πραγματοποιεί στη Γάζα, εντόπισε νεκρούς ομήρους. Εν τω μεταξύ, ο ηγέτης της Χαμάς συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν στο Κατάρ και συμφώνησαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους κατά του Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε, ότι απάντησε σε πυρά από τη Συρία, ενώ λίγο μετά τα μεσάνυχτα εξαπέλυσε χτυπήματα στο αεροδρόμιο του Χαλεπίου, το οποίο έχει τεθεί προσωρινά εκτός λειτουργίας. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε τραυματίες.

Στις τελευταίες επιθέσεις των ισραηλινών, σκοτώθηκαν δύο ανώτατοι διοικητές της Χαμάς. Σύμφωνα με το Ισραήλ, ο ένας από αυτούς είναι ο Αλί Καντί, ο άνθρωπος που οργάνωσε την επίθεση των ενόπλων το περασμένο Σάββατο.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν με Νετανιάχου και Αμπάς

Ο πρόεδρος Μπάιντεν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με Νετανιάχου και Αμπάς και δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονται με τον ΟΗΕ και χώρες της Μέσης Ανατολής, ώστε οι άμαχοι να έχουν πρόσβαση σε νερό, τρόφιμα και ιατρική περίθαλψη. Εξέφρασε επίσης τη στήριξή του στην παλαιστινιακή αρχή. Εν τω μεταξύ το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι στέλνει και δεύτερο αεροπλανοφόρο στην Ανατολική Μεσόγειο «για να αποτρέψει εχθρικές ενέργειες εναντίον του Ισραήλ».

Ηχούν σειρήνες στο Τελ Αβίβ

Ηχούν σειρήνες στο Τελ Αβίβ μετέδωσαν λίγα λεπτά μετά τις 21:00 του Σαββάτου από την ισραηλινή πρωτεύουσα οι απεσταλμένες της ΕΡΤ Αλεξία Καλαϊτζή και Ευτυχία Πενταράκη.

«Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε στο Τελ Αβίβ. Φτάνοντας μέχρι την πόλη ήχησαν σειρήνες συνεχόμενα αλλά όλοι έτρεξαν να κρυφτούν. Εμείς βγήκαμε από το αυτοκίνητο την ώρα που ήμασταν καθοδόν. Τρέξαμε. Ευτυχώς μας άνοιξαν οι άνθρωποι που μπαίνανε στην πολυκατοικία. Κάτσαμε για κάποια λεπτά εκεί, ακούσαμε πάνω από το κεφάλι μας εκρήξεις. Προφανέστατα λειτούργησε ο σιδερένιος θόλος και αναχαίτισε την επίθεση. Τέτοια ώρα ήταν ακριβώς και χθες που πραγματοποιήθηκε πάλι ένα μπαράζ ρουκετών στο Τελ Αβίβ» επισήμανε η Αλεξία Καλαϊτζή.

«Βρισκόμασταν μέσα σε ένα καταφύγιο με ένα νεογέννητο μωρό, με ηλικιωμένους, με ανθρώπους που έφτασαν στην πολυκατοικία αυτή. Μας οδήγησαν εδώ οι άνθρωποι από το δρόμο. Ο ισραηλινός στρατός έκανε γνωστό ότι η επιχείρηση θα ξεκινήσει σύντομα» ανέφερε η Ευτυχία Πενταράκη.

Παραμένουν τα ερωτήματα για το πώς η Χαμάς αιφνιδίασε το Ισραήλ

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα, πώς η Χαμάς αιφνιδίασε τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. Από έγγραφα, που βρέθηκαν σε μέλη των εξτρεμιστών, συμπεραίνεται ότι η επίθεση σχεδιαζόταν εδώ και μήνες. Οι σκηνές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δείχνουν την πρωτοφανή αγριότητα, με την οποία έδρασαν.

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση