HomeHL-GreeceΑυτά είναι τα μέλη σπείρας που διέπραξαν 44 ληστείες, κλοπές και απάτες στη μισή Ελλάδα!

Αυτά είναι τα μέλη σπείρας που διέπραξαν 44 ληστείες, κλοπές και απάτες στη μισή Ελλάδα!

Σε Αιτωλοακαρνανία, Χαλκιδική, Άρτα, Πρέβεζα, Αχαΐα, Θεσσαλονίκη, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πέλλα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Έδεσσα και Κιλκίς, οι κλοπές της συμμορίας που είχε παράνομα «κέρδη» κοντά στις 200.000 ευρώ!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αγρινίου δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες επτά μελών της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου από την Ασφάλεια Αγρινίου και είχε διαπράξει 44 ληστείες, απάτες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Πρόκειται για τους:

* ΚΙΤΣΑ Χαρίλαο του Νεκτάριου και της Βασιλικής 35 χρόνων

* ΚΙΤΣΑ Πασχάλη του Βασιλείου και της Ευδοκίας 63 χρόνων

* ΜΠΕΚΟΠΟΥΛΟ Στέργιο- Σοφούλη του Νικολάου και της Θεοδώρας 35 χρόνων

* ΚΙΤΣΑ Βάια του Νικολάου και της Φρειδερίκης 53 χρόνων

* ΚΙΤΣΑ Σωτήριο του Νεκτάριου και της Βασιλικής 31 χρόνων

* ΖΩΓΡΑΦΟ Βασίλειο του Ελευθερίου και της Αναστασίας 45 χρόνων

* ΘΕΟΔΩΡΟΥ Χρήστο του Γεωργίου και της Ειρήνης 30 χρόνων

H εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου με επιχείρηση στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, δρούσε από τον Δεκέμβριο του 2022. Οι αστυνομικοί έχουν εξιχνιάσει 44 ληστείες, απάτες και κλοπές σε Αιτωλοακαρνανία, Χαλκιδική, Άρτα, Πρέβεζα, Αχαΐα, Θεσσαλονίκη, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πέλλα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Έδεσσα και Κιλκίς, με τα παράνομα κέρδη να ξεπερνούν τα 195.135 ευρώ.

Τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν ηλικιωμένους και έμπαιναν στα σπίτια τους παριστάνοντας τους υπάλληλους της ΔΕΗ ή του Δήμου, απ’ όπου με διάφορα προσχήματα κατάφερναν να αρπάξουν χρήματα και τιμαλφή, τα οποία μεταπωλούσαν στο κατάστημα ενός από τα μέλη. Σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια και στο κατάστημα, κατασχέθηκαν 32.500 ευρώ, επτά χρυσές λίρες, πλήθος τιμαλφή και ρολόγια αξίας τουλάχιστον 39.700 ευρώ, πλήθος κινητά, ένα κυνηγετικό όπλο, πέντε οχήματα και ιδιόχειρες σημειώσεις.

protothema.gr

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση