HomeHL-SportsΙρλανδία – Ελλάδα 0-2

Ιρλανδία – Ελλάδα 0-2

Μεγάλη νίκη για την Εθνική ποδοσφαίρου πριν τον «τελικό» με Ολλανδία στα προκριματικά του Euro 2024

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θέλει να επιστρέψει σε τελικά Euro μετά από 11 χρόνια και το… φώναξε μέσα στο Δουβλίνο.

Η Εθνική ποδοσφαίρου πήρε μεγάλο «διπλό» επί της Ιρλανδίας (2-0) και σε συνδυασμό με τη νίκη της Γαλλίας μέσα στην Ολλανδία, ανέβηκε -μόνη- στη δεύτερη θέση του ομίλου για τα προκριματικά του Euro 2024 και θα δώσει τη Δευτέρα… τελικό πρόκρισης με τους «οράνιε» στην OPAP Arena. «Μεγάλο» ματς και τρομερό γκολ ο Γιακουμάκης.

Μεγάλη νίκη για την Εθνική ποδοσφαίρου στην έδρα της Ιρλανδίας (2-0).

Αποτέλεσμα που στέλνει… μήνυμα στον ανταγωνισμό, πως η Ελλάδα θέλει οπωσδήποτε να κάνει δικό της το ένα από τα δυο «εισιτήρια» για το Euro 2024που δίνει ο δεύτερος όμιλος των προκριματικών, χωρίς να κοιτάζει τα playoffs του Νations League.

5997488

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ καταφέρει να κάνει το «διπλό» στο Δουβλίνο, την ώρα που η Ολλανδία γνωριζε την εντός έδρας από την Γαλλία με 2-1.

Ο συνδυασμός των δυο αποτελεσμάτων έφερε την Γαλανόλευκη (12 β) στο +3 από τους «οράνιε» -που έχουν ένα ματς λιγότερο-και μόνη δεύτερη θέση του ομίλου. Έτσι, όλα δείχνουν πως τα πάντα θα κριθούν στη συνάντηση της προσεχούς Δευτέρας (16/10, 21:45), όταν η Ελλάδα θα υποδεχθεί στην OPAP Arena το σύνολο του Ρόναλντ Κούμαν, μιας και η Γαλλία «καθάρισε» την πρωτιά και προκρίθηκε.

Soccer Football - Euro 2024 Qualifier - Group B - Republic of Ireland v Greece - Aviva Stadium, Dublin, Ireland - October 13, 2023 Greece's Petros Mantalos and Anastasios Bakasetas celebrate after the match REUTERS/Clodagh Kilcoyne
Το παιχνίδι…

Η Ιρλανδία μπήκε με το… πόδι στο γκάζι, στην αναμέτρηση και κατάφερε να φτιάξει δυο μεγάλες ευκαιρίες στην εστία της Εθνικής ποδοσφαίρου, από πολύ νωρίς. Στο 4’ ο Σμόλμποουν έπιασε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Βλαχοδήμος έπεσε και έδιωξε. Ένα λεπτό μετά, ο σουτ του Φέργκιουσον έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Έλληνα πορτιέρε.

Με το πέρας των πρώτων δέκα λεπτών αγώνα, η Ελλάδα άρχισε να έχει στην κατοχή της την μπάλα και να πλησιάζει τα αντίπαλα καρέ. Μάλιστα, στο 15’ οι διεθνείς «φώναξαν» για πέναλτι, σε μαρκάρισμα στον Γιακουμάκη, αλλά ο διαιτητής Νίμπεργκ δεν έδωσε κάτι.

Τρία λεπτά μετά, ο Μπακασέτας έπιασε τρομερό σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο πορτιέρε των γηπεδούχων έδιωξε με δυσκολία. Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα, η Εθνική ποδοσφαίρου κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με τον Γιώργο Γιακουμάκη να κάνει το 0-1 με τρομερή κεφαλιά, μετά από υποδειγματική σέντρα του Τσιμίκα.

Η Ιρλανδία προσπάθησε να ανεβάσει… στροφές και να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά. η Ελλάδα όχι μόνο αμύνθηκε αποτελεσματικά (οι σέντρες που έβγαλαν δεν «λύγισαν» τους αμυντικούς της), αλλά στο 37’ έχασε μεγάλη ευκαιρία, να διπλασιάσει τα τέρματά της, με τον Πάλκα να μην μπορεί να νικήσει -με κοντινό σουτ- τον Μπαζούνου, μετά από πανέξυπνη πάσα του Γιακουμάκη.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ιδανικό τρόπο για την Εθνική ποδοσφαίρου, με τον Γιώργο Μασούρα να κάνει στο 45+4’ το 0-2 με γυριστό σουτ από τη μικρή περιοχή.

Χωρίς να έχει τίποτα να χάσει, η Ιρλανδία έπαιξε… φουλ επίθεση στην επανάληψη, αλλά η Εθνική Ελλάδας αμύνθηκε αποτελεσματικά, ενώ στο 53’ το πλασέ του Πέλκα βρήκε σε αμυνόμενο και η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Η Εθνική άφησε την κατοχή της μπάλας στους… ακίνδυνους γηπεδούχους, ενώ ο Γκουστάβο Πογέτ έκανε και διορθωτικές κινήσεις, βάζοντας στο ματς (Μπουχαλάκη, Χατζηγιοβάνη και Ιωαννίδη, με τον τελευταία να έχει μια καλή κεφαλιά).

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, οι γηπεδούχοι τα έδωσαν όλα για το γκολ της… .τιμής. Στο 82’ ο Μασούρας έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Ντόχερτι, στο επόμενο λεπτό ο Βλαχοδήμος είχε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του ίδιου παίκτη, για να ακολουθήσει το σουτ του Ρόμπινσον, που έστειλε την μπάλα να περάσει για λίγο άουτ.

Βλέποντας την Εθνική να δέχεται πίεση, ο Πογέτ πέρασε στο ματς τους Σιώπη και Κουλιεράκη και «κλείδωσε» το μεγάλο «διπλό».

  • ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Μπαζούνου, Ντόχερτι, Ντάφι, Κούλεν, Μπράουν (70′ Τζονστον), Φέργκιουσον, Σμόλμποουν (70′ Ρόμπινσον), Σκέιλς, Νάιτ, Ογκμπένε (86′ Άιντα), Κόλινς (46′ Μάνινγκ)
  • ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ρέτσος, Μαυροπάνος, Ρότα, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (64′ Μπουχαλάκης), Μάνταλος, Πέλκας (64′ Χατζηγιοβάνης), Μπακασέτας (88′ Σιώπης), Μασούρας (88′ Κουλιεράκης), Γιακουμάκης (70′ Ιωαννίδης)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Γαλλία 18 βαθμοί (6 ματς)
  2. Ελλάδα 12 βαθμοί (6 ματς)
  3. Ολλανδία 9 βαθμοί (5 ματς)
  4. Ιρλανδία 3 βαθμοί (6 ματς)
  5. Γιβραλτάρ 0 βαθμοί (5 ματς)
Διαφήμιση
Διαφήμιση