HomeHL1-EconomyΠρεμιέρα σήμερα για το πετρέλαιο θέρμανσης – Ρίχνουν τις τιμές οι εκπτώσεις των εταιριών

Πρεμιέρα σήμερα για το πετρέλαιο θέρμανσης – Ρίχνουν τις τιμές οι εκπτώσεις των εταιριών

Χαμηλότερες τελικά οι τιμές σε σχέση με πέρυσι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τιμές που είναι χαμηλότερες από πέρυσι, αν δεν συνυπολογιστεί το περσινό πακέτο επιδοτήσεων, ξεκινά από σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

Διυλιστήρια και εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών έχουν φουλάρει τις δεξαμενές και από το πρωί κλειδώνουν τις τιμές πώλησης του καυσίμου.

Οι τιμές

Σύμφωνα με τις χθεσινοβραδινές πληροφορίες, οι τιμές αναμένεται να κυμανθούν ανάμεσα στα 1,35 με 1,37 ευρώ ανά λίτρο.

Πέρυσι, την πρώτη μέρα διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, οι τιμές ήταν στα προαναφερόμενα επίπεδα. Ωστόσο, τότε η κυβέρνηση είχε επιδοτήσει το κόστος αλλά και τα διυλιστήρια είχαν δώσει γενναιόδωρες εκπτώσεις προς τις εταιρείες εμπορίας, ώστε το κόστος του καυσίμου να διαμορφωθεί στα επίπεδα των 1,35 με 1,37 ευρώ ανά λίτρο.

Φέτος χωρίς να υφίσταται καν επιχορήγηση, οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης κινούνται στο προαναφερόμενο εύρος. Άρα αν γίνει σύγκριση με τις περσινές τιμές, χωρίς τις επιδοτήσεις, προκύπτει πως το καύσιμο είναι φθηνότερο.

Εκπτώσεις

Πάντως οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών ξεκίνησαν τη χορήγηση εκπτώσεων στους τελικούς καταναλωτές.

Το κάνουν εφόσον γίνουν παραγγελίες κατευθείαν από τις εγκαταστάσεις τους και με τη χορήγηση άτοκων δόσεων. Έτσι, σε αρκετές περιπτώσεις η τιμή κατεβαίνει ακόμη και στα 1,31 ευρώ ανά λίτρο.

Πρώτη η ΕΚΟ από χθες ανακοίνωσε ότι δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να προμηθευτούν και φέτος, πετρέλαιο θέρμανσης με έκπτωση 5% και εξόφληση σε 12 άτοκες δόσεις με πιστωτικές κάρτες ελληνικών τραπεζών, από τις 13 Οκτωβρίου έως και τις 17 Νοεμβρίου 2023.

Το εκπτωτικό πρόγραμμα της ΕΚΟ αφορά σε αγορές τόσο με χρεωστικές όσο και με πιστωτικές κάρτες.

Εντός της ημέρας αντίστοιχες προωθητικές ενέργειες αναμένεται να ανακοινώσουν και άλλες επιχειρήσεις πετρελαιοειδών.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση