HomeCity GuideAκροάσεις για τις χορωδίες

Aκροάσεις για τις χορωδίες

Οι ημερομηνίες και οι ώρες διεξαγωγής του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Χορωδίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου διεξάγουν ακροάσεις για νέα μέλη στα τμήματα:

  • Παιδικής Χορωδίας (για παιδιά από 8 έως 13 χρονών)
  • Νεανικής Χορωδίας (για παιδιά και νέους από 14 έως 25 χρονών)

Οι ακροάσεις γίνονται στο 17ο Δημοτικό σχολείο, Δεκέλειας 2-12.

Αιτήσεις στο https://forms.gle/SRkX4PWxPugwyZJP8

Πληροφορίες στο 6974768650, κα Λένα Χατζηγεωργίου.

Οι πρόβες της Παιδικής  χορωδίας γίνονται κάθε Σάββατο 12:30 – 13:30 και της Νεανικής 13:30 – 15:30.

Η Παιδική – Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ιδρύθηκε το 2007 από τον Νομαρχιακό Οργανισμό Πολιτισμού και Επιμόρφωσης Ηρακλείου (Ν.Ο.Π.Ε.Η),με καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Παναγιώτη Φουρναράκη.

Στόχος της η εκπαίδευση ,η καλλιέργεια και η προβολή της χορωδιακής μουσικής στο Ηράκλειο και εν γένει στην Κρήτη. Μετά την υλοποίηση του σχεδίου «Καλλικράτης» η χορωδία λειτουργεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Έχει πραγματοποιήσει πλήθος συναυλιών σε όλη την Κρήτη, με έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών, συμμετέχοντας σε όλες της μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης μας και του νησιού μας.

Έχει συμπράξει με την συμφωνική ορχήστρα της Νομαρχίας Ηρακλείου καθώς και με τον Στέφανο Κορκολή σε έργα του μεγάλου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Το 2013 δημιουργήθηκε ξεχωριστό τμήμα για παιδιά ηλικίας 6 εως 12 χρονών (παιδική χορωδία)  και τμήμα Νεανικής χορωδίας για μεγαλύτερα παιδιά.

Το 2017 συνεργάστηκε με την Ορχήστρα Νέων του Δήμου Ηρακλείου υπό την διεύθυνση της Φαίδρας Γιαννέλου, και το 2019 και 2022  με τον Μαέστρο Μίλτο Λογιάδη.

Συμμετείχε στη λειτουργιά Gloria σε ρε μείζονα του A.Vivaldi, στο Λαϊκό Ορατόριο «Άξιον Εστί» του Μ. Θεοδωράκη και στα Carmina Burana  υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Μύρωνα Μιχαηλίδη και την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών.

Επίσης συμμετέχει σε σεμινάρια Διεύθυνσης Χορωδίας με τον Μαέστρο Μιχάλη Οικονόμου.

Από τον Οκτώβριο του 2010 την καλλιτεχνική διεύθυνση της χορωδίας έχει η Λένα Χατζηγεωργίου.

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση