HomeHL-WorldΠόλεμος στο Ισραήλ – Στέλεχος Χαμάς: Προληπτικό το χτύπημά μας, σχεδίαζε επίθεση το Τελ Αβίβ

Πόλεμος στο Ισραήλ – Στέλεχος Χαμάς: Προληπτικό το χτύπημά μας, σχεδίαζε επίθεση το Τελ Αβίβ

H Χαμάς είναι προετοιμασμένη για κάθε σενάριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Salah al-Aruri, αναπληρωτής επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Al-Jazeera ότι η αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ είχε ως αποκλειστικό στόχο στρατιώτες και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

«Το Ισραήλ θα εξαπέλυε επίθεση εναντίον μας»

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, η Χαμάς είχε λάβει πληροφορίες που έδειχναν ότι το Ισραήλ σκόπευε να εξαπολύσει επίθεση εναντίον της οργάνωσης μετά τη γιορτή Sukkot, εξ ου και η απόφαση για ένα «προληπτικό χτύπημα». Και πρόσθεσε: «Οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις κατεδαφίστηκαν μέσα σε τρεις ώρες, εκπλήσσοντάς μας μάλιστα. Το Ισραήλ επιδιώκει να αποσπάσει την προσοχή από τη δική του παραβατική συμπεριφορά».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι μετά την πτώση της διοίκησης της Μεραρχίας της Γάζας, οι μαχητές της Χαμάς πήραν αρχικά μόνο στρατιώτες ως αιχμαλώτους, αλλά αργότερα μπήκαν στη σκηνή ένοπλοι πολίτες, με αποτέλεσμα να επικρατήσει χάος. «Οι κατηγορίες από το Ισραήλ και τη Δύση ότι διαπράττουμε εγκλήματα είναι ψέματα. Το Ισραήλ είναι αυτό που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Το Ισραήλ δεν στοχεύει μόνο τις υποδομές της Χαμάς, αλλά και τους αμάχους».

Ανέφερε ακόμη ότι η Χαμάς είναι προετοιμασμένη για κάθε σενάριο, συμπεριλαμβανομένης μιας χερσαίας εισβολής. Πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις για το θέμα των αιχμαλώτων θα γίνουν μόνο «μετά το τέλος των μαχών».

 

ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση