HomeHL-EconomyΠαπαθανάσης: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή για επιπτώσεις στην ενέργεια»

Παπαθανάσης: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή για επιπτώσεις στην ενέργεια»

Σε εγρήγορση βρίσκεται η κυβέρνηση για πιθανές επιπτώσεις στις τιμές της ενέργειας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αν και προσώρας το οικονομικό επιτελείο εμφανίζεται καθησυχαστικό ως προς την επίδραση που μπορεί να έχουν οι μάχες Ισραήλ – Χαμάς, εντούτοις τα ραντάρ… είναι καρφωμένα στην περιοχή υπό το ενδεχόμενο μία γενίκευσης της σύρραξης στη Μέση Ανατολή.

Παπαθανάσης: «Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό»

Για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στο κόστος ενέργειας από τις καταιγιστικές εξελίξεις στο Ισραήλ ρωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις που αφορούν τη Μέση Ανατολή. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό».

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα και μετά από τα τελευταία γεγονότα στη Μέση Ανατολή το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν δείχνει διατεθειμένο να αλλάξει τους σχεδιασμούς ως προς την στήριξη των νοικοκυριών στο θέμα του ενεργειακού κόστους.

«Στο ενεργειακό σκέλος έχουμε αποφασίσει τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, που είναι διευρυμένο φέτος και έτσι θα περιλαμβάνει περισσότερους πολίτες. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος σχεδιασμός εκτός από αυτά που έχουμε ανακοινώσει, ως προς το ενεργειακό σκέλος…», υπογράμμισε ο κ. Παπαθανάσης.

Μέχρι το τέλος του έτους τα έκτακτα μέτρα στο ρεύμα

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα και με τις πλέον πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, μέχρι το τέλος του χρόνου θα διατηρηθεί το πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Δηλαδή ανάλογα με τη διακύμανση των τιμών της χονδρεμπορικής το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα μπορεί να επιδοτεί τους λογαριασμούς ρεύματος. Από το νέο έτος και έπειτα παύει να ισχύει το προαναφερόμενο θεσμικό πλαίσιο.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση