HomeΣΠΟΡΘρηνεί το NBA: Πέθανε ο Μπρένταν Μαλόουν

Θρηνεί το NBA: Πέθανε ο Μπρένταν Μαλόουν

Σε ηλικία 81 ετών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πέθανε σε ηλικία 81 ετών ο Μπρένταν Μαλόουν, παλιός προπονητής του ΝΒΑ και πατέρας του τεχνικού των Ντένβερ Νάγκετς, Μάικλ Μαλόουν.

Οι Νάγκετς ανακοίνωσαν τον θάνατο του πρεσβύτερου Μαλόουν. «Με τρομερή θλίψη μοιραζόμαστε τον θάνατο του επί σειρά ετών προπονητή του ΝΒΑ Μπρένταν Μαλόουν, ο οποίος κατέχει μια ξεχωριστή θέση στη διοργάνωση και θα είναι για πάντα ένας Ντένβερ Νάγκετ», έγραψε η ομάδα.


Οι Νάγκετς πρόσθεσαν ότι ο Μαλόουν «άφησε πίσω του μια μεγάλη κληρονομιά στον κόσμο του μπάσκετ, αλλά θα τον θυμούνται ακόμη περισσότερο ως έναν καταπληκτικό σύζυγο, πατέρα, γιο και παππού, όπως και για τη βαθιά επίδραση που είχε στους φίλους, την οικογένεια και τους συναδέλφους που είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν».

Ο Μαλόουν εντάχθηκε στο προπονητικό επιτελείο των Νιου Γιορκ Νικς το 1986, ξεκινώντας μια 30χρονη καριέρα στο ΝΒΑ.

Ως βοηθός προπονητή στους Ντιτρόιτ Πίστονς από το 1988-95, δημιούργησε μια άμυνα σχεδιασμένη για να εξουδετερώσει τον Μάικλ Τζόρνταν, βοηθώντας τους Πίστονς να αποκλείσουν τους Σικάγο Μπουλς στα play off και να κερδίσουν τίτλους στο ΝΒΑ το 1989 και το 1990.

Η θητεία του ως βοηθός προπονητή περιλάμβανε επίσης την Ιντιάνα, το Κλίβελαντ και το Ορλάντο.

Ο Μαλόουν υπηρέτησε ως πρώτος προπονητής στους Τορόντο Ράπτορς και απολύθηκε μετά από μία σεζόν και ρεκόρ 21-61.

Ο γιος του, Μάικλ Μαλόουν, δεν θα ενισχύσει τους Νάγκετς στον preseason αγώνα της Τρίτης στο Φοίνιξ, με τον βοηθό του, Ντέιβιντ Άντελμαν, να εκτελεί χρέη πρώτου προπονητή.

Ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση