HomeΕΛΛΑΔΑΠαλλήνη: Συνελήφθησαν 3 μέλη συμμορίας που αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο από κατάστημα

Παλλήνη: Συνελήφθησαν 3 μέλη συμμορίας που αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο από κατάστημα

Στη σύλληψη τριών ατόμων, τα οποία κατηγορούνται για διακεκριμένη κλοπή σε κατάστημα στην Παλλήνη, προχώρησε η ΕΛΑΣ. Άνω των 120.000 ευρώ η αξία των κλοπιμαίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εξαρθρώθηκε από την αστυνομία συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπραξαν την 13η/07 διακεκριμένη κλοπή σε κατάστημα στην Παλλήνη, αφαιρώντας χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε χρήματα, κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνάει τις 120.000 ευρώ.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, σήμερα το πρωί σε περιοχές της Νίκαιας και των Σπάτων, τρία μέλη της συμμορίας, κατηγορούμενα για διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία και ένταξη σε συμμορία, ενώ έχει ταυτοποιηθεί ακόμη ένα μέλος, το οποίο αναζητείται.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι, με σκοπό να αφαιρέσουν το χρηματοκιβώτιο, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε συμμορία με συγκεκριμένη δομή, ενώ είχαν εκπονήσει και συγκεκριμένο σχέδιο δράσης με διακριτούς μεταξύ τους ρόλους (οδηγός, τσιλιαδόρος, κ.λπ.).

Παράλληλα φρόντισαν να περιορίσουν τα ίχνη τους έχοντας προμηθευτεί κατάλληλα ρούχα, κουκούλες, περιλαίμια, γάντια και μάσκες, ενώ κατά την τέλεση της κλοπής λειτούργησαν με τρόπο ώστε να είναι δυσχερής η χαρτογράφηση της δομής της ομάδας, καθώς και η διασύνδεση μεταξύ των μελών της.

Από τις έρευνες σε οικίες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

«επιχειρησιακό» όχημα

970 ευρώ

10 κινητά τηλέφωνα, ρολόι και κοσμήματα (βραχιόλια, σκουλαρίκια, αλυσίδα λαιμού, κολιέ) και

φορητός πομποδέκτης ενδοεπικοινωνίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές πράξεις και την ταυτοποίηση και άλλων μελών της συμμορίας, συνεχίζεται.

news247.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση