HomeHL-WorldΕπίθεση Ερντογάν σε ΗΠΑ: «Τι κάνει το αεροπλανοφόρο κοντά στο Ισραήλ; Θα γίνει σφαγή»

Επίθεση Ερντογάν σε ΗΠΑ: «Τι κάνει το αεροπλανοφόρο κοντά στο Ισραήλ; Θα γίνει σφαγή»

«Οι ΗΠΑ μετατρέπουν τη Μέση Ανατολή σε λουτρό αίματος»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά των ΗΠΑ μετά την κίνησή τους να στείλουν αεροπλανοφόρο κοντά στις ισραηλινές ακτές την ώρα που έχει ξεσπάσει ο πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η κίνηση να φτάσει αμερικανικό αεροπλανοφόρο κοντά στο Ισραήλ μπορεί να γίνει η αιτία να διαπραχθούν «σοβαρές σφαγές» στη Γάζα.

«Τι θα κάνει το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ κοντά στο Ισραήλ, γιατί έρχονται; Τι θα κάνουν τα πλοία γύρω του και τα αεροσκάφη που μεταφέρει; Θα χτυπήσουν τη Γάζα και τη γύρω περιοχή και θα είναι η αιτία για σοβαρές σφαγές εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον Αυστριακό καγκελάριο Καρλ Νεχάμερ στην Άγκυρα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε και στις βάσεις που έχουν οι Αμερικανοί στη Συρία: «Οφείλω να πω και το εξής. Οι ΗΠΑ έχουν περισσότερες από 20 βάσεις στη Συρία. Τι δουλειά έχει μια αμερικανική βάση στη Συρία; Δεν θα έπρεπε να αξιολογηθούν όλα αυτά; Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν και εκπαιδεύουν όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Είτε στη Συρία, είτε σε αυτή την περιοχή, είτε στη Μέση Ανατολή. Μετατρέπουν τη Μέση Ανατολή σε λουτρό αίματος. Ας τα δούμε και αυτά», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σημειώνεται πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δηλώσει νωρίτερα ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να μεσολαβήσει μεταξύ των ισραηλινών και των παλαιστινιακών δυνάμεων για να επιστρέψει η ηρεμία στη Μέση Ανατολή.

Μάλιστα, ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει, έρχεται μία χρονική περίοδο που η Τουρκία, η οποία έχει υποστηρίξει τους Παλαιστινίους στο παρελθόν, φιλοξενήσει μέλη της Χαμάς και υποστηρίξει μια λύση δύο κρατών στη διαμάχη τους, προσπαθεί να βελτιώσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ μετά από πολλά χρόνια εχθρότητας.

Όσον αφορά τη στάση των ΗΠΑ, μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, δήλωσε την Κυριακή ότι οι ΗΠΑ θα μετακινήσουν μια ομάδα αεροπορικής κρούσης, η οποία περιλαμβάνει το USS Gerald R. Ford, πιο κοντά στο Ισραήλ, τονίζοντας πως βρίσκονται με το μέρος των Ισραηλινών και θα τους βοηθήσουν με όποιον τρόπο χρειαστεί.

lifo.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση