HomeHL-SportsΜίλτος Τεντόγλου: Ξανά στην 3άδα για τον τίτλο του κορυφαίου στην Ευρώπη

Μίλτος Τεντόγλου: Ξανά στην 3άδα για τον τίτλο του κορυφαίου στην Ευρώπη

Με τους ίδιους «αντιπάλους»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για μία ακόμη χρονιά, ο Μίλτος Τεντόγλου είναι στην τελική τριάδα των αθλητών που διεκδικούν τον τίτλο του κορυφαίου Ευρωπαίου στον στίβο για το 2023.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει τους ίδιους «αντιπάλους» με πέρυσι για τον τίτλο. Τον Μόντο Ντουπλάντις και τον Γιάκομπ Ινγκεμπρίτσεν, οι οποίοι «μοιράστηκαν» τον τίτλο την περασμένη χρονιά.

Οι τρεις φιναλίστ αναδείχθηκαν έπειτα από ψηφοφορία, στην οποία μετείχαν οι χρήστες των social media, οι εθνικές ομοσπονδίες στίβου, δημοσιογράφοι, αλλά και μια ομάδα ειδικών της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου.

Το όνομα του νικητή θα ανακοινωθεί στις 21 Οκτωβρίου, στο γκαλά της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Βίλνιους.

Φέτος, ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στον ανοιχτό στίβο και πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο. Απέναντί του έχει τον Μόντο Ντουπλάντις, που κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ του επί κοντώ και αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο δεύτερος «αντίπαλος» είναι ο Γιάκομπ Ινγκεμπρίτσεν, που κατέκτησε ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και ανέβηκε δυο φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού.

Σημειώνεται πως το βραβείο που διεκδικεί ο Μίλτος Τεντόγλου έχει καταλήξει μία φορά σε ελληνικά χέρια, εκείνα της Κατερίνας Στεφανίδη το 2016, ενώ πέρυσι η Ελίνα Τζένγκο βραβεύθηκε ως η κορυφαία ανερχόμενη αθλήτρια της Ευρώπης.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση