HomeHL-WorldΑνατριχιαστικό βίντεο: Μαχητές της Χαμάς παίρνουν ομήρους 4 Ισραηλινούς -Λεπτά αργότερα τους εκτελούν

Ανατριχιαστικό βίντεο: Μαχητές της Χαμάς παίρνουν ομήρους 4 Ισραηλινούς -Λεπτά αργότερα τους εκτελούν

Ένα από τα πολλά βίντεο φρίκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τουλάχιστον τέσσερις Ισραηλινοί, οι οποίοι το περασμένο Σάββατο απήχθησαν ως όμηροι από τη Χαμάς κατά την πρωτοφανή εισβολή της στο Ισραήλ, μετά από λίγα λεπτά εκτελέστηκαν από τους απαγωγείς τους στη μέση του δρόμου, σύμφωνα με βίντεο που ανέλυσε η Washington Post.

Πρόκειται για ένα από τα πολλά βίντεο φρίκης που τραβήχτηκαν από τα σημεία εισβολής των μακελάρηδων στο Ισραήλ. Αρχικά ανέβηκε στο Telegram στις 8 Οκτωβρίου και επαληθεύτηκε η γνησιότητά του από την Washington Post. Δείχνει πολλά πτώματα στον δρόμο στο Be’eri, ένα κιμπούτς στο νότιο Ισραήλ, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο όπου οι μαχητές της Χαμάς τραβούσαν βίντεο με απαγωγές ανθρώπων, τους οποίους χρησιμοποιούσαν ως ομήρους.

Το αρχικό βίντεο με τους τέσσερις άτυχους Ισραηλινούς τραβήχτηκε περίπου μιάμιση ώρα μετά την έναρξη της απίστευτης αγριότητας εισβολής και ήταν από τα πρώτα ντοκουμέντα που έδειχναν μαχητές της Χαμάς να αιχμαλωτίζουν Ισραηλινούς πολίτες.

Στο βίντεο, οι πολίτες φαίνεται να έχουν τα χέρια τους δεμένα πίσω από την πλάτη τους και οδηγούνται από άνδρες που φορούσαν στρατιωτικές στολές και κρατούσαν όπλα. Μάλιστα, ορισμένοι από τους πολίτες που είχαν απαχθεί περπατούσαν ξυπόλυτοι. Το άτομο που βιντεοσκοπεί φωνάζει προς την ομάδα καθώς πλησιάζει σε μια διασταύρωση που φυλάσσεται από μια πύλη, η οποία οδηγεί έξω από το Be’eri προς τη Γάζα.

Στη συνέχεια ακολουθεί ένα δεύτερο βίντεο-ντοκουμέντο στο οποίο διακρίνονται τέσσερα πτώματα κοντά σε αυτή την πύλη. Και αυτό το βίντεο ανέβηκε αρχικά στο Telegram στις 8 Οκτωβρίου και η γνησιότητά του επαληθεύτηκε από ανεξάρτητα Μέσα.

Όπως γράφει η Washington Post, τα τέσσερα πτώματα που καταγράφει το βίντεο φαίνεται να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, όπως μαλλιά και ρούχα, με τους τέσσερις πολίτες που εμφανίζονταν ζωντανοί στο προηγούμενο βίντεο και είχαν απαχθεί από τη Χαμάς.

Τα δύο βίντεο, τα οποία τραβήχτηκαν σε απόσταση μόλις ενός μέτρου το ένα από το άλλο, βρίσκονται και τα δύο κατά μήκος του ίδιου δρόμου. Μάλιστα, όπως αναφέρει και η WP, διακρίνονται τα ίδια καμένα αυτοκίνητα, το κράσπεδο, ενώ υπάρχουν τα ίδια σπίτια. Στο τέλος του πρώτου βίντεο οι όμηροι είναι ζωντανοί, ενώ, όταν η κάμερα γυρίζει στο τέλος του δεύτερου βίντεο, φαίνονται νεκροί.

Τα επίμαχα βίντεο -Η απαγωγή και η δολοφονία ομήρων από τη Χαμάς

Ο Josh Wander, διεθνής εκπρόσωπος της ισραηλινής υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης ZAKA, επιβεβαίωσε ότι «μεγάλες ομάδες μάζευαν πτώματα όλη την ημέρα από το κιμπούτς Be’eri», ενώ ανέφερε ότι εντόπισαν τουλάχιστον 108 σορούς.


«Έχουμε ανασύρει πτώματα δεκάδων ανδρών, γυναικών και παιδιών», δήλωσε ο Wander. «Είναι σαφές ότι όταν η Χαμάς μπήκε στην περιοχή, ουσιαστικά απλώς θέριζε και δολοφονούσε όποιον έβρισκε, όπως τον έβρισκε – μέσα σε αυτοκίνητα και σπίτια».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση