HomeHL-Psila6 σημαντικές διαφορές ανάμεσα στο να αγαπάς κάποιον και να είσαι ερωτευμένος

6 σημαντικές διαφορές ανάμεσα στο να αγαπάς κάποιον και να είσαι ερωτευμένος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αγάπη, μια λέξη με 5 γράμματα που είναι εύκολο να προφέρει κανείς, αλλά δύσκολο να οριστεί. Είναι μια λέξη που μπορεί να πυροδοτήσει συναισθήματα πάθους και ζεστασιάς, αλλά και να προκαλέσει σύγχυση και αβεβαιότητα.

Μπορεί να ανατρέξετε στις προηγούμενες σχέσεις σας και να αναρωτηθείτε αν αυτό που νιώθατε ήταν γνήσια αγάπη ή απλώς ένας φευγαλέος έρωτας. Τα όρια μεταξύ του να αγαπάς κάποιον και να είσαι ερωτευμένος είναι συχνά ασαφή, καθιστώντας δύσκολη τη διάκριση μεταξύ των δύο. Λοιπόν, πώς ξέρετε πότε αγαπάτε πραγματικά κάποιον ή απλά είστε ερωτευμένοι; Υπάρχει καν διαφορά;

Σύμφωνα με τον ειδικό στις σχέσεις, Λάχλαν Μπράουν, υπάρχουν 6 σημαντικές διαφορές ανάμεσα στο να αγαπάς κάποιον και στο να είσαι ερωτευμένος.

Εάν τα αναγνωρίζετε στις σχέσεις σας, μπορεί να αποκτήσετε μια πιο ξεκάθαρη κατανόηση των συναισθημάτων σας.

Βάθος Συναισθήματος

Μακροζωία και συνέπεια

Μελλοντικά σχέδια

Θυσία και συμβιβασμός

Προσκόλληση και φόβος απώλειας

Ανιδιοτέλεια και Προτεραιότητα

Βάθος Συναισθήματος

Όταν αγαπάς κάποιον, το συναίσθημα είναι παρόμοιο με το πώς θα φρόντιζες έναν φίλο ή ένα μέλος της οικογένειας. Τους θαυμάζεις και απολαμβάνεις να περνάς χρόνο μαζί τους. Είναι μια άνετη αγάπη, μια αγάπη που είναι σταθερή και ζεστή.

Το να είσαι ερωτευμένος, ωστόσο, είναι πιο βαθύ και πιο περίπλοκο. Δεν είναι μόνο θαυμασμός ή στοργή. Πρόκειται για μια βαθιά συναισθηματική σύνδεση. Τους καταλαβαίνεις στον πυρήνα τους, μοιράζεσαι τον πόνο τους και γιορτάζεις τις χαρές τους σαν να είναι δικές σου. Είναι μια έντονη αγάπη, που μπορεί να την νιώθεις συναρπαστική και τρομακτική ταυτόχρονα.

Εάν τα συναισθήματά σας για κάποιον έχουν περάσει από τη ζεστασιά και τη φροντίδα σε μια βαθύτερη αίσθηση σύνδεσης και κατανόησης, είναι πιθανό να έχετε μεταβεί από το να τον αγαπάτε απλά στο να είστε ερωτευμένοι.

Μακροζωία και συνέπεια

Το να αγαπάς κάποιον μπορεί να είναι ένα σταθερό, διαρκές συναίσθημα, συχνά αμετάβλητο ανεξάρτητα από τις περιστάσεις. Είναι σαν ένα ήρεμο ποτάμι, σταθερό στη ροή του. Τους νοιάζεσαι και τους εύχεσαι ευτυχία, ακόμα κι αν δεν είσαι μέρος της καθημερινότητάς τους. Αυτή η αγάπη μπορεί να διαρκέσει μια ζωή, χωρίς απαραίτητα να συνδέεται με ρομαντική εμπλοκή.

Το να είσαι ερωτευμένος, από την άλλη πλευρά, μοιάζει περισσότερο με κύμα ωκεανού – ισχυρό, παθιασμένο και μερικές φορές απρόβλεπτο. Και ενώ αυτό το συναίσθημα μπορεί να είναι απίστευτα δυνατό, μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την κατάσταση της σχέσης σας και τα προσωπικά σας συναισθήματα.

Αν διαπιστώσετε ότι τα συναισθήματά σας για κάποιον μοιάζουν περισσότερο με τη συνέπεια ενός ποταμού παρά με τα κυμαινόμενα κύματα του ωκεανού, μπορεί να σημαίνει ότι τον αγαπάτε αντί να είστε ερωτευμένοι μαζί του.

Μελλοντικά σχέδια

Όταν αγαπάς κάποιον, μπορεί να ελπίζεις ότι θα έχει ένα λαμπρό μέλλον και θα εκπληρώσει όλα του τα όνειρα. Το να είσαι ερωτευμένος, ωστόσο, αλλάζει εντελώς τη δυναμική. Όταν είσαι ερωτευμένος, δεν μπορείς να φανταστείς ένα μέλλον χωρίς αυτούς μέσα σε αυτό.

Δεν είναι μόνο να ελπίζεις ότι θα πετύχουν στη ζωή, είναι να θέλεις να είσαι δίπλα τους σε κάθε επιτυχία και αποτυχία. Εάν τα μελλοντικά σας σχέδια περιλαμβάνουν σταθερά το άτομο που σκέφτεστε, το πιθανότερο είναι ότι δεν το αγαπάτε απλώς – είστε ερωτευμένοι μαζί του.

Θυσία και συμβιβασμός

Όταν αγαπάτε κάποιον, είστε πρόθυμοι να δώσετε ένα χέρι βοήθειας ή να προσφέρετε υποστήριξη όταν το χρειάζεται. Μπορείτε να κάνετε τα πάντα για να κάνετε τη μέρα τους λίγο πιο φωτεινή ή πιο εύκολη. Ωστόσο, το να είσαι ερωτευμένος συχνά περιλαμβάνει μεγαλύτερο επίπεδο θυσιών και συμβιβασμού.

Δεν είναι μόνο να δίνεις αλλά και να προσαρμόζεις και να τροποποιείς τις δικές σου ανάγκες και επιθυμίες για χάρη της σχέσης. Οι ερωτευμένοι είναι πιο πιθανό να συμβιβαστούν και να κάνουν θυσίες για τους συντρόφους τους.

Αυτό συμβαίνει επειδή το να είσαι ερωτευμένος δεν περιλαμβάνει απλώς το να νοιάζεσαι για την ευτυχία του άλλου, αλλά να συνδυάζεις τη ζωή σου με τη δική του με τέτοιο τρόπο ώστε οι ανάγκες τους να γίνονται ανάγκες σου, οι επιθυμίες τους να γίνονται επιθυμίες σου.

Εάν είστε πρόθυμοι να κάνετε σημαντικές θυσίες και συμβιβασμούς για χάρη της ευτυχίας κάποιου άλλου, θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν τον αγαπάτε απλώς, αλλά είστε πραγματικά ερωτευμένοι.

Προσκόλληση και φόβος απώλειας

Το να αγαπάς κάποιον μπορεί να περιλαμβάνει μια αίσθηση προσκόλλησης και φροντίδας, αλλά συνήθως μετριέται και ελέγχεται. Το να είσαι ερωτευμένος, ωστόσο, οδηγεί την προσκόλληση σε άλλο επίπεδο. Εισάγει έναν φόβο απώλειας που μπορεί να είναι συντριπτικός μερικές φορές.

Ανιδιοτέλεια και Προτεραιότητα

Όταν αγαπάς κάποιον, νοιάζεσαι για την ευημερία και την ευτυχία του. Μπορεί να κάνετε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τους βοηθήσετε ή να τους κάνετε να νιώσουν ξεχωριστοί. Ωστόσο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι βάζετε τις ανάγκες τους πάνω από τις δικές σας.

Αλλά όταν είστε ερωτευμένοι, η ευτυχία τους συχνά γίνεται πρώτη προτεραιότητα—ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να παραμερίζετε τις δικές σας επιθυμίες ή προτιμήσεις κατά καιρούς. Υπάρχει ένα επίπεδο ανιδιοτέλειας που μπαίνει στο παιχνίδι που υπερβαίνει τη συνηθισμένη φροντίδα και στοργή.

Εάν δίνετε προτεραιότητα στην ευτυχία κάποιου άλλου έναντι της δικής σας – όχι επειδή αισθάνεστε υποχρεωμένος αλλά επειδή η ευτυχία του επηρεάζει άμεσα τη δική σας – μπορεί να είναι σημάδι ότι όχι μόνο τον αγαπάτε, αλλά είστε πραγματικά ερωτευμένοι μαζί του.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση