HomeHL-TOPΟι νέοι και παλαιοί δήμαρχοι, τα θρίλερ και οι… ανατροπές

Οι νέοι και παλαιοί δήμαρχοι, τα θρίλερ και οι… ανατροπές

Όλα όσα έγιναν στον πρώτο γύρο – Ποιοι πάνε για επαναληπτικές εκλογές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασαν χθες οι δημοτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν και στην Κρήτη καθώς σε κάποιες περιοχές τα αποτελέσματα έκρυβαν εκπλήξεις αλλά και ανατροπές σε αντίθεση με την Περιφέρεια Κρήτης όπου εκεί τα πράγματα εξελίχθηκαν όπως ακριβώς αναμενόταν, με μία καθαρή δηλαδή επικράτηση του Σταύρου Αρναουτάκη.

Από τις 11 περίπου το βράδυ έγινε γνωστό σε ποιους δήμους θα χρειαστεί να πραγματοποιηθούν επαναληπτικές εκλογές την Κυριακή 15 Οκτωβρίου και σε ποιους δήμους εκλεγόταν δήμαρχος.

Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα σε 21 από τους 24 δήμους της Κρήτης εκλέχθηκε η νέα δημοτική αρχή. Μόνο οι δήμοι Χερσονήσου Ηρακλείου, Αγίου Νικόλαου Λασιθίου και Ιεράπετρας Λασιθίου θα ξαναστήσουν κάλπες την Κυριακή για να επιλέξουν οι δημότες τον δήμαρχο που επιθυμούν ανάμεσα στους δύο πρώτους.

Οι νέοι και παλαιοί δήμαρχοι

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 21 νέους δημάρχους οι 16 ανανεώνουν την θητεία τους.

Πρόκειται για τους νυν δημάρχους που κατέβηκαν εκ νέου υποψήφιοι και κέρδισαν το εκλογικό σώμα.

Ανάμεσά τους είναι και ο Γιώργης Μαρινάκης στο δήμο Ρεθύμνου που με την χθεσινή νέα εκλογή του αποτελεί πλέον τον μακροβιότερο εν ενεργεία δήμαρχο καθώς εκλέχθηκε για 5η συνεχόμενη φορά.

Αυτοί οι δήμαρχοι είναι: Μανώλης Κοκοσάλης (Αρχανών – Αστερουσίων), Μιχάλης Κοκολάκης (Γόρτυνα), Μενέλαος Μποκέας (Μελεβίζι), Γρηγόρης Νικολιδάκης (Φαιστού), Γιώργος Ζερβάκης (Σητεία), Γιάννης Ταταράκης (Αγίου Βασιλείου), Παντελής Μουρτζανός (Αμάρι), Γιώργης Μαρινάκης (Ρέθυμνο), Σωκράτης Κεφαλογιάννης (Ανωγείων), Παναγιώτης Σημανδηράκης (Χανιά), Χαράλαμπος Κουκιανάκης (Αποκόρωνα), Αντώνης Περράκης (Καντάνου – Σελίνου), Γιώργος Μυλωνάκης (Κισσάμου), Γιάννης Μαλανδράκης (Πλατανιά), Γιάννης Ζερβός (Σφακίων) και Λίλιαν Στεφανάκη (Γαύδου).

Οι νέοι δήμαρχοι είναι: Αλέξης Καλοκαιρινός (Ηρακλείου), Βασίλης Κεγκέρογλου (Μινώα Πεδιάδος), Παύλος Μπαριτάκης (Βιάννου), Γιώργος Αθανασάκης (Οροπεδίου Λασιθίου) και Γιώργος Κλάδος (Μυλοποτάμου).

Τα θρίλερ και η… ανατροπή

Τρία ήταν τα θρίλερ που εκτυλίχθηκαν κατά τη χθεσινή εκλογική διαδικασία.

Το πρώτο αφορά τον δήμο Μαλεβιζίου όπου ο Μενέλαος Μποκέας και ο Δημήτρης Πιτσικάκης κατά τη διάρκεια των πρώτων αποτελεσμάτων εναλλασσόντουσαν στην πρώτη θέση. Τελικά, λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα ο κ. Μποκέας ξαναβγήκε στην πρώτη θέση με μικρή διαφορά όμως από τον κ. Πιτσικάκη. Είναι δεδομένο ότι ο δήμος Μαλεβιζίου θα εκλέξει δήμαρχο από αυτήν την Κυριακή ωστόσο μέχρι να ολοκληρωθεί και η καταμέτρηση του τελευταίου εκλογικού τμήματος δεν θα έχουμε σαφή εικόνα, αν και μέχρι στιγμής φαίνεται ότι παίρνει προβάδισμα ο κ. Μποκέας.

Το δεύτερο αφορά τον δήμο Χερσονήσου, όπου από τις 10 το βράδυ έγινε ξεκάθαρο ότι θα υπάρξει και β’ γύρος εκλογών την Κυριακή 15 Οκτωβρίου με τον Ζαχαρία Δοξαστάκη να είναι πρώτος. Αυτό όμως που δεν ήταν ξεκάθαρο ήταν ποιος θα κοντραροχτυπηθεί με τον κ. Δοξαστάκη στον β’ γύρο των εκλογών καθώς υπήρχε για αρκετή ώρα μία μικρή διαφορά ανάμεσα στον Γιάννη Σέγκο (που είναι δεύτερος) και στον Γιώργο Μεραμβελιωτάκη (που είναι τρίτος). Μετά τη 1 τα ξημερώματα ο κ. Σέγκος έπαιρνε κάποια απόσταση από τον κ. Μεραμβελιωτάκη αλλά και αυτό ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Το τρίτο αφορά τον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου όπου υπήρχε και η ανατροπή. Ο νυν δήμαρχος, Γιάννης Στεφανάκης, σε όλη σχεδόν την διαδικασία της ροής των αποτελεσμάτων εμφανιζόταν πρώτος στην κούρσα των εκλογών. Ωστόσο, στο 100% της ενσωμάτωσης έγινε η ανατροπή και τελικά βγήκε δήμαρχος ο Γιώργος Αθανασάκης με μόλις 28 ψήφους διαφορά!

Ποιοι στήνουν κάλπες την Κυριακή 15 Οκτωβρίου – Οι υποψήφιοι

Τρεις δήμοι θα στήσουν ξανά κάλπες την Κυριακή 15 Οκτωβρίου προκειμένου να εκλεγεί η νέα δημοτική αρχή.

Ο πρώτος είναι ο δήμος Χερσονήσου όπου το εκλογικό σώμα θα διαλέξει ανάμεσα στον Ζαχαρία Δοξαστάκη και πιθανότατα τον Γιάννη Σέγκο.

Ο δεύτερος είναι ο δήμος Αγίου Νικολάου με υποψηφίους τους Θωμά Χαριτάκη και Εμμανουήλ Μενεγάκη.

Ο τρίτος είναι ο δήμος Ιεράπετρας όπου θα αναμετρηθούν οι Γιάννης Γουλιδάκης και Μανώλης Φραγκούλης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση