HomeHL-9Αναστάτωση στα Χανιά – Φωτιά στις παλιές δικαστικές φυλακές – Ένα άτομο στο Νοσοκομείο

Αναστάτωση στα Χανιά – Φωτιά στις παλιές δικαστικές φυλακές – Ένα άτομο στο Νοσοκομείο

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διασώζει άνθρωπο και σκύλο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναστάτωση προκλήθηκε στα Χανιά χθες βράδυ της Παρασκευής 06/10, όταν φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το βράδυ στο κτήριο των παλιών δικαστικών φυλακών. Ο τόπος αυτός, που τώρα χρησιμοποιείται ως καταφύγιο από άστεγους, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια καταστροφική πυρκαγιά που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή πολλών.

ikona_viber_2023-10-07_09-36-48-492

Ευτυχώς, η άμεση αντίδραση της πυροσβεστικής έσωσε την κατάσταση από το χειρότερο. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να ελέγξουν τη φωτιά πριν επεκταθεί στα γύρω δέντρα, αποφεύγοντας μια πιθανή καταστροφή. Επιχείρησαν 3 οχήματα, 10 υπάλληλοι από τον 1ο ΠΣ Χανίων.

Οι πληροφορίες δείχνουν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε εντός του κτηρίου, ακριβώς στον χώρο που χρησιμοποιείται από τους άστεγους ως καταφύγιο. Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι η φωτιά ξεκίνησε, ενώ εκεί βρισκόταν μεγάλος αριθμός ανθρώπων, ενδέχεται να συνέβη κατά τη διάρκεια του ύπνου τους. Κάηκαν παλιά έπιπλα και απορρίμματα.

Ένα άτομο με τον αγαπημένο του σκύλο παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο 49χρονος είχε εγκαύματα στην πλάτη. Ευτυχώς, και οι δύο βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Η κίνηση διεκόπη στο σημείο επί της οδού Γιαμπουδάκη, με τις αρχές να ενημερώνουν το κοινό να αποφεύγει την περιοχή για λόγους ασφαλείας.

Η φωτιά στις παλιές δικαστικές φυλακές των Χανίων παραμένει υπό έρευνα, και τα ερευνητικά αποτελέσματα αναμένεται να διαφανούν στις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, η πόλη αναρωτιέται για την ασφάλεια των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τον χώρο ως καταφύγιο.

ikona_viber_2023-10-07_09-35-14-972

Διαφήμιση
Διαφήμιση