HomeΕΚΛΟΓΕΣΞεκάθαρο μήνυμα νίκης για τον Αλέξη Καλοκαιρινό

Ξεκάθαρο μήνυμα νίκης για τον Αλέξη Καλοκαιρινό

Έτοιμος για τον Δήμο Ηρακλείου, με προγραμματικό λόγο και σε πνεύμα ενότητας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκάθαρο μήνυμα νίκης στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου έστειλαν οι Ηρακλειώτισσες και οι Ηρακλειώτες στον Αλέξη Καλοκαιρινό, επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη», από το κινηματοθέατρο Αστόρια όπου πραγματοποίησε την τελευταία μεγαλειώδη κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση, η οποία ήταν γεμάτη από έντονο ενθουσιασμό και παλμό και εξελίχθηκε σε μεγάλη γιορτή.

Τα συνεχόμενα χειροκροτήματα των χιλιάδων φίλων και ψηφοφόρων της παράταξης, τα συνθήματα και γενικότερα η πανηγυρική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε, έδωσαν το στίγμα ότι το Ηράκλειο ψηφίζει για επόμενο δήμαρχο τον Αλέξη Καλοκαιρινό. Η παρουσία του κόσμου ήταν συγκλονιστική ακόμη και έξω από το Αστόρια προς την πλατεία Ελευθερίας που «πλημμύρισε» από ανθρώπους που έσπευσαν να υποδεχτούν τον Αλέξη Καλοκαιρινό μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη στήριξή τους στο πρόσωπό του και στην παράταξη «Δικαίωμα στην Πόλη». Άξια αναφοράς, τέλος, είναι και η παρουσία εκπροσώπων φορέων και συλλόγων.

Η ομιλία του Αλέξη Καλοκαιρινού

Την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε να την τιμήσω στο ακέραιο!

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Αλέξης Καλοκαιρινός ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για την παρουσία του. «Σας ευχαριστώ για την στήριξη και την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλλετε από την αρχή του αγώνα μας, του προεκλογικού μας αγώνα, μέχρι σήμερα. Και αύριο, και μεθαύριο στην κάλπη και το βράδυ στην νίκη, και από την επόμενη μέρα στη μακρά πορεία για το καλό του τόπου αυτού. Για το καλό του τόπου αυτού θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, όλη μας την ενέργεια, όλο μας το είναι, μαζί, με τις Ηρακλειώτισσες και τους Ηρακλειώτες για το Ηράκλειο που αγαπάμε, για το Ηράκλειο που θέλουμε και μας αξίζει, για το Ηράκλειο που αξίζει στην επόμενη γενιά» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας: «Νοιώθω ευγνωμοσύνη για τον καθένα και την καθεμιά από εσάς και μια μεγάλη ηθική δέσμευση: Την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε να την τιμήσω στο ακέραιο! ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ. Δεσμεύομαι για έναν Δήμο Ηρακλείου ο οποίος: θα λειτουργεί δημοκρατικά, με διαφάνεια και λογοδοσία, με χρηστή διοίκηση, θα παρεμβαίνει για τα θέματα που αφορούν τους πολίτες και τον τόπο πέρα από τη στενή του αρμοδιότητα. Θα φυτρώνουμε εκεί που δεν μας σπέρνουν. Γιατί είναι ο φυσικός μας χώρος, και στο φυσικό μας χώρο δε χρειάζεται να μας σπείρει κανείς.».

alexis_kalokairinos_6

Τα δικαιώματα του δημότη θα είναι υποχρεώσεις της δημοτικής αρχής

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός επεσήμανε ότι ο Δήμος Ηρακλείου θα συνεργεί με όλους τους Δήμους και την Περιφέρεια της Κρήτης στο πλαίσιο του συγκρητισμού, θα συνομιλεί ισότιμα με την κεντρική κυβέρνηση και θα διεκδικεί ανυποχώρητα όσα αναλογούν στον τέταρτο Δήμο της χώρας. Θα είναι ενεργητικά παρών στην Ευρώπη. Θα αξιοποιεί έγκαιρα, συντεταγμένα και αξιόπιστα όλους τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς χρηματοδοτικούς πόρους, θα δίνει διακριτό και ουσιαστικό ρόλο στα Διαμερίσματα και στις Κοινότητες στο πλαίσιο της εσωτερικής αποκέντρωσης και θα συνεργάζεται με τους εργαζομένους του και θα αναγνωρίζει την προσωπικότητα, την αξία και το έργο τους. Θα συνεργεί με όλους τους τοπικούς κοινωνικούς εταίρους, και θα τους δίνει χώρο και βήμα, ενώ θα αναγνωρίζει έμπρακτα ότι ο δημότης έχει λόγο και ρόλο, ατομικά και συλλογικά, στα πράγματα της πόλης. «Ο Δήμος Ηρακλείου θα αναγνωρίζει το Δικαίωμα στην πόλη. Τα δικαιώματα του δημότη θα είναι υποχρεώσεις της δημοτικής αρχής. Έχουμε δικαίωμα όλοι Στην καθαρή πόλη, στην άνετη και ανεμπόδιστη κίνηση, στον ελεύθερο δημόσιο χώρο, στο ποιοτικό νερό, στους πολιτιστικούς πόρους και την έκφραση, στο μέρισμα της οικονομικής ανάπτυξης, στην άμεση εξυπηρέτηση, στην αξιοπρέπεια, στην ουσιαστική συμμετοχή. Χωρίς διακρίσεις, χωρίς εξαιρέσεις» τόνισε ο Αλέξης Καλοκαιρινός, επισημαίνοντας: «Και όλα αυτά μαζί συνθέτουν ένα βασικό δικαίωμα: Το δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή στο Ηράκλειο. Καλύτερη ζωή, πρώτ’ απ’ όλα, στην καθημερινότητα: σε κάθε σου ανάσα, σε κάθε σου βήμα στην πόλη, σε κάθε σου βήμα στη ζωή σου στην πόλη, ο Δήμος να έχει συμβάλει να γίνουν καλύτερα. Αυτό είναι το συμβόλαιο με την κοινωνία που θα υπογράψουμε στις 8 Οκτωβρίου! Ότι σε πέντε χρόνια ο Δήμος μας θα είναι καλύτερος! Το Ηράκλειο θα είναι καλύτερο! Και θα το έχουμε πετύχει όλοι μαζί! Ενώνοντας δυνάμεις και κοιτάζοντας μπροστά! Προχωρώντας μπροστά! Πάντα στο φως, πάντα με το κεφάλι ψηλά! Με καθαρή ματιά, με καθαρή συνείδηση. Όπως ταιριάζει στην ιστορία και την παράδοση αυτού του σπουδαίου τόπου και των ανθρώπων του.».

alexis_kalokairinos_4

Όραμα και βεβαιότητα ότι είχε έρθει η στιγμή για μια νέα μέρα για το Ηράκλειο

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός ανέφερε επίσης ότι όταν πριν από αρκετό καιρό μπήκε σε αυτόν τον αγώνα, ξεκίνησε με μια παρέα φίλων. «Ούτε χρίσμα από κόμματα ζήτησα, ούτε σπόνσορες αναζήτησα. Μόνο μας καύσιμο ήταν το όραμά μας για την πόλη μας και η βεβαιότητα ότι είχε έρθει η στιγμή για μια νέα μέρα για το Ηράκλειο. Για ένα νέο ξεκίνημα» επεσήμανε και συνέχισε: «Ξεκίνησα τις περιοδείες με έναν μόνο συνεργάτη και ένα μπλοκ σημειώσεων. Και τώρα που βρίσκομαι στο τέρμα αυτής της διαδρομής – και στην αρχή μιας άλλης – κάνω στο νου μου την εικόνα της πορείας: Περπατώ τον δρόμο και έρχονται ένα και μία και ένας και γινόμαστε πιο πολλοί και περπατάμε και γινόμαστε πιο πολλοί και πιο πολλοί και έχοντας περάσει το χειμώνα κι έχοντας μπει το καλοκαίρι γινόμαστε όλοι: όλοι, γίναμε Δικαίωμα στην Πόλη. Όλοι μαζί. Και δεν περπατάμε πια στο δρόμο, χαράζουμε τον δρόμο, ανοίγουμε τον δρόμο και ο δρόμος μακραίνει και ο δρόμος πλαταίνει και είναι πια ο δρόμος για να πορευτούμε όλοι μαζί στα επόμενα χρόνια. Είναι ο δρόμος για το Ηράκλειο του μέλλοντός μας. Το Δικαίωμα στην Πόλη είναι Δικαίωμα στο Μέλλον.».

Τονίζοντας ότι σ’ αυτή τη διαδρομή δεν έχει παρεκκλίνει και ότι σε αυτή τη βάση χτίστηκε η πλατιά Κοινωνική Συμμαχία, ανέφερε ότι «Είμαστε εμείς που ενώσαμε δυνάμεις και φτιάξαμε μια ομάδα πανίσχυρη. Από όλους τους πολιτικούς χώρους του δημοκρατικού φάσματος, από όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες του Ηρακλείου. Είμαστε μια παράταξη με ρίζες μέσα στην τοπική μας κοινωνία. Που προέρχεται από την ίδια την κοινωνία. Το Δικαίωμα στην Πόλη είναι γέννημα της κοινωνίας. Η κοινωνία δημιούργησε το Δικαίωμα στην Πόλη. Άνθρωποι που συναντήθηκαν με καλή πίστη, με αμοιβαίο σεβασμό και σεβασμό στον πολίτη, και αποφάσισαν να συμπορευτούν και να συμμαχήσουν για το καλό του τόπου αυτού. Ικανοί, έντιμοι, με κοινωνικό αποτύπωμα. Με γνώση και ορμή. Με κρίση ορθή. Με ελεύθερη βούληση. Χωρίς πιέσεις και ανταλλάγματα. Ενώνοντας δυνάμεις και λειτουργώντας στο φως. Στο φως πορευόμαστε πάντα.».

alexis_kalokairinos_5

Δίπλα στον ενθουσιασμό μεγάλωνε και στέριωνε το αίσθημα της ευθύνης

Δηλώνοντας περήφανος για τους συνοδοιπόρους, γυναίκες και άνδρες, που έγιναν συμμαχητές και συμμαχήτριες, είπε ότι συνάντησε εκατοντάδες ανθρώπους, εκπροσώπους φορέων, ανθρώπους σε θέσεις ευθύνης με τους οποίους συνομίλησε, άκουσε και τον άκουσαν. «Μοιραστήκαμε τις ανησυχίες τους, συζητήσαμε τις σκέψεις μας και ανταλλάξαμε ιδέες για αυτά που θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε. Και είδα την προσδοκία να γεννιέται και να λάμπει στα μάτια τους. Από τις συναντήσεις αυτές μπολιάστηκε το πρόγραμμά μας. Το δικό μας πρόγραμμα που γράψαμε μαζί, πολλοί μαζί δουλεύοντας, από λευκό χαρτί. Και είπαμε για το Ηράκλειο με ποιότητα ζωής τη δραστική βελτίωση της καθημερινότητας. Και είπαμε για το Ηράκλειο με ισχυρή παραγωγική και αναπτυξιακή ταυτότητα τον δημιουργικό μετασχηματισμό του Δήμου ολόκληρου. Και είπαμε για το Ηράκλειο με επίκεντρο τον άνθρωπο την ενίσχυση της ανθρώπινης κοινότητας και την ανάδειξη των δυνάμεων της νεότητας. Είπαμε για μια πόλη δίκαιη, ελκυστική, ζωντανή και παραγωγική. Μια πόλη με ανάσα, με την πνοή της ζωής» τόνισε ο Αλέξης Καλοκαιρινός και συνέχισε: «Δίπλα στον ενθουσιασμό μεγάλωνε και στέριωνε το αίσθημα της ευθύνης. Να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη – και την προσδοκία – κάθε κατοίκου αυτής της πόλης. Να εκφράσουμε εμείς τη βούληση της πόλης να προχωρήσει και να ξεχωρίσει. Και θα τα κάνουμε πράξη!».

Το Δικαίωμα στην Πόλη σημαίνει ένα νέο ξεκίνημα για το Ηράκλειο. 

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός έκανε αναφορά και στο όραμα της παράταξης, για το Ηράκλειο που θέλουμε και μπορούμε. Το Ηράκλειο που διακρίνεται. «Έχουμε την ευλογία να ζούμε σε μια σπουδαία πόλη, μια πόλη με τεράστιες δυνατότητες. Έχουμε έναν απίστευτο πλούτο. Μέρος αυτού του πλούτου είναι το ιστορικό παλίμψηστο του Δήμου και η φυσική ομορφιά του τόπου: Η φύση και η ιστορία. Με ιστορικό βάθος αιώνων και πολιτιστική λάμψη σε πολλές και διαφορετικές εποχές και ζωντανή δημιουργία. Μια πόλη που σφύζει από οικονομικό δυναμισμό και μάλιστα σε πολλούς τομείς δραστηριότητας. Μια από τις ελάχιστες πόλεις με πληθυσμιακή αύξηση επειδή παρά τα προβλήματά της αναγνωρίζεται σαν μια πόλη που παρέχει ευκαιρίες. Μια πόλη με παλμό, νεανικό δυναμικό, υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα» τόνισε ο Αλέξης Καλοκαιρινός, επισημαίνοντας: «Είναι όμως ταυτόχρονα μια πόλη που έχει αδικήσει τον εαυτό της. Η δομή της πόλης, οι υποδομές της πόλης, δεν συμβαδίζουν με τον ιστορικό της βάθος και τις δυνατότητές της. Είναι μια πόλη που μεγάλωσε απότομα και άναρχα. Που συχνά σκέφτηκε το εφήμερο και όχι το μακροπρόθεσμο. Κι αυτό οδήγησε σε πολλά από τα σημερινά προβλήματα που όλοι βιώνουμε. Όσο υστερούν οι υποδομές, η ποιότητα ζωής θα υπολείπεται. Αυτήν ακριβώς την αναντιστοιχία θέλουμε να γεφυρώσουμε. Φτιάχνοντας μια πόλη αντάξια της ιστορίας και του δυναμικού της. Οι υποδομές και οι υπηρεσίες για τις οποίες ευθύνεται ο Δήμος να γίνουν κίνητρα για την ανάπτυξη και στηρίγματα για την κοινωνική συνοχή. Έχουμε να συνθέσουμε ένα κατακερματισμένο δυναμικό σε μία ισχυρή δυναμική. Κι από αύριο να αρχίσουμε να βλέπουμε αποτελέσματα σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Αυτό είναι το Ηράκλειο που θέλουμε. Και μπορούμε να το φτιάξουμε! Έχουμε και το σχέδιο και την ομάδα να το πετύχουμε!».

Η μητέρα των μαχών

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός αναφέρθηκε στις αναγκαίες παρεμβάσεις της καθημερινότητας, στην καθαριότητα, στο κυκλοφοριακό, στη στάθμευση, στην προσβασιμότητα, στο νερό, στην κοινωνική μέριμνα, στις πολεοδομικές μελέτες και εφαρμογές που θα θεραπεύουν τα ζητήματα της άναρχης ανάπτυξης στο πλαίσιο του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Ηρακλείου, στις δράσεις για έναν ανθεκτικό Δήμο με στρατηγική Πολιτικής Προστασίας σε όλο το εύρος του, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας και την Περιφέρεια, καθώς και στην αξιοποίηση της απομάκρυνσης του αεροδρομίου για να προωθήσουμε μια μεγάλη διπλή αστική ανάπλαση στη Νέα Αλικαρνασσό, με πράσινο, οικιστική και επιχειρηματική ανάπτυξη, αλλά και στον αστικό ιστό του Ηρακλείου δημιουργώντας ελεύθερους δημόσιους χώρους. «Αυτή θα είναι για εμάς η μητέρα των μαχών. Μια ευκαιρία για την αλλαγή, τον μετασχηματισμό της πόλης μας, που δεν θα την αφήσουμε να χαθεί! Το Ηράκλειο που θέλουμε θα το πετύχουμε με ενεργοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων αυτής της πόλης. Με τη συμμετοχή των πολιτών. Την δημιουργική κινητοποίηση των φορέων της. Ανάβοντας τη σπίθα της συμμετοχής που θα οδηγήσει μπροστά κάθε γωνιά αυτού του Δήμου.».

Το Ηράκλειο που διακρίνεται

«Έτσι θα φτιάξουμε το Ηράκλειο που θέλουμε: Το Ηράκλειο που διακρίνεται» επεσήμανε ο Αλέξης Καλοκαιρινός. «Ένα Ηράκλειο που θα καμαρώνει για το πρωτοποριακό αρχαιολογικό πάρκο της Κνωσού. Με την ενοποίηση των διάσπαρτων μνημείων και την πολλαπλή σύνδεση της Κνωσού με το λιμάνι διαμέσου της πόλης. Για το μοναδικό σύστημα των τειχών του. Ενταγμένο στη ζωή της πόλης, από την καθημερινότητα μέχρι τα μεγάλα γεγονότα πολιτισμού που θα φιλοξενεί, περνώντας από τη νεανική έκφραση. Το Ηράκλειο που θέλουμε θα διακρίνεται για το ενιαίο – και πολυποίκιλο – παραλιακό του μέτωπο, από τον Ξεροπόταμο ως τον Καρτερό, σε συνδυασμό με την ανάδειξη των υδάτινων πόρων του. Το Ηράκλειο που θέλουμε διακρίνεται για τη δυνατότητα που παρέχει στην άνετη κίνηση με εναλλακτικούς και με συνδυασμένους τρόπους σε όλο το Δήμο και σε ασφαλή δίκτυα κίνησης: πεζή, με ποδήλατο, με ήπια μέσα ιδιωτικής και δημόσιας μεταφοράς, περιορίζοντας την ανάγκη χρήσης των συμβατικών Ι.Χ. Για την καθαριότητά του. Την καλύτερη αποκομιδή σε όλη την πόλη, τον πλύσιμο των δρόμων και πλατειών του. Για την ανακύκλωση που θα είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Για το ποιοτικό, πόσιμο νερό του.

alexis_kalokairinos_1 24 ώρες το 24ωρο. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε οικισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Καλοκαιρινός και συνέχισε: «Για την φιλικότητα προς την επιχειρηματικότητα και την εργασία, με την πολεοδομική οργάνωση και την ανάπτυξη υποδομών. Το Ηράκλειο που θέλουμε διακρίνεται για το συναρπαστικό του κέντρο, που συνδυάζει την κατοικία, τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα. Για τις ζωντανές γειτονιές και τα αναπλασμένα χωριά του που έχουν αξιοπρεπείς δημόσιους χώρους, λειτουργικές κοινωνικές υποδομές και υποδομές πολιτισμού και αθλητισμού, βρεφικούς σταθμούς και σχολική στέγη, οικονομική ζωή που υποστηρίζεται από τις αστικές υποδομές. Για την ύπαιθρό του που γίνεται υπόδειγμα αγροτικής και τουριστικής ανάπτυξης. Που είναι πάντα σε σύνδεση με τη ζωή στον αστικό ιστό. Που το δικό της ζωντάνεμα προσφέρει στο Δήμο συνολικά. Το Ηράκλειο που θέλουμε διακρίνεται για την παραγωγή γνώσης που βρίσκει εφαρμογή στις τεχνολογίες αιχμής. Τις αξιοποιεί προς όφελος των δημοτών και του Δήμου. Προωθεί τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και επιδιώκει μηδενικό περιβαλλοντικό του αποτύπωμα. Διακρίνεται για τα πάρκα και τους χώρους πρασίνου του. Από το μητροπολιτικό πάρκο στην Νέα Αλικαρνασσό μετά την απομάκρυνση του αεροδρομίου, μέχρι τα πάρκα-τσέπης και τους μπαχτσέδες στις γειτονιές. Το Ηράκλειο που θέλουμε διακρίνεται για την αποκεντρωμένη και εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση του δημότη. Για το εκτεταμένο, πολλαπλό, ενεργητικό δίχτυ κοινωνικής προστασίας του. Για να μην είναι κανένας μόνος του στη δύσκολη στιγμή. Και ειδικά οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας. Το Ηράκλειο που θέλουμε διακρίνεται γιατί δίνει βήμα στα νιάτα. Αφήνει τους νέους να εκφραστούν να ξεδιπλώσουν τη προσωπικότητα, να διαμορφώσουν το χαρακτήρα τους, να δώσουν χαρακτήρα στην πόλη. Το Ηράκλειο που θέλουμε διακρίνεται για την εναντίωση σε κάθε μορφής βία. Το Ηράκλειο που θέλουμε διακρίνεται για την ανεκτικότητα και την ικανότητα ένταξης και ενσωμάτωσης ανθρώπων, από τους νόμιμους πρόσφυγες ως τους ψηφιακούς νομάδες. Διακρίνεται για τη συμμετοχή των κατοίκων του στις αποφάσεις και στις συλλογικές δραστηριότητες, με ιδέες, έκφραση και δράση. Μια πόλη ενεργών πολιτών, πρόθυμων να στηρίξουν κάθε θετική προσπάθεια, αλλά και ασπίδα σε κάθε αυθαιρεσία. Το Ηράκλειο που θέλουμε διακρίνεται για την ελκυστικότητά του ως τόπου κατοικίας και εργασίας. Ένας πόλος έλξης νέων ανθρώπων όχι μόνο από την Κρήτη, αλλά από όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Αλλά και ανθρώπων που θέλουν να επενδύσουν εδώ και να απολαύσουν έναν τόπο με φυσική ομορφιά και καλή ποιότητα ζωής. Αυτό το Ηράκλειο θέλουμε: Μια πόλη πρότυπο για όσα συμβολίζει, αλλά και όσα μπορεί να προσφέρει. Μια πόλη με ανοιχτούς ορίζοντες. Και το δικό μας βλέμμα είναι πάντα εκεί. Μπροστά! Στην νέα μέρα που ανατέλλει για την πόλη μας! Αυτό το Ηράκλειο θέλουμε και έχουμε και τη βούληση και την ομάδα να το πετύχουμε! Γι’ αυτό το Ηράκλειο σας καλώ όλους να μιλήσετε σε κάθε συμπολίτη μας τις ώρες που απομένουν. Σε αυτή την προσπάθεια σας καλώ όλους να συστρατευτούμε την επόμενη μέρα των εκλογών! Μαγικό ραβδί δεν έχουμε. Αλλά έχουμε στόχους, έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε πίσω μας τη δύναμη μιας σπουδαίας πόλης που θέλει να ανέβει ψηλότερα.»

alexis_kalokairinos_8

Εκφράζουμε το Ηράκλειο της ενότητας, της δημιουργίας, της αυτοπεποίθησης

Καταλήγοντας ο Αλέξης Καλοκαιρινός, επεσήμανε ότι ο λόγος πλέον ανήκει στις Ηρακλειώτισσες και τους Ηρακλειώτες. «Οι όποιες εντάσεις, οι όποιοι ανταγωνισμοί ανήκουν στο παρελθόν. Σε όλη αυτή την προεκλογική εκστρατεία, είδατε ότι δεν αναφέρθηκα ποτέ υποτιμητικά σε κανέναν. Δεν απάντησα ακόμα και όταν δέχτηκα επιθέσεις. Και δεν θα το κάνω ούτε τώρα» είπε χαρακτηριστικά. «Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισα ότι σε αυτή τη διαδικασία δεν μπήκα για να συγκρουστώ με τους συνυποψηφίους μου, αλλά με τα προβλήματα του Ηρακλείου. Για να υπηρετήσω ένα όραμα, με ένα σχέδιο για να γίνει το Ηράκλειο καλύτερο. Και δεν θα αλλάξω τακτική ούτε τώρα, αλλά ούτε και την επόμενη μέρα. Και θέλω απόψε να δεσμευτώ προς όλους ότι την επόμενη των εκλογών θα είμαι Δήμαρχος όλων των Ηρακλειωτών. Δεν θα υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια, δεν θα υπάρχουν «δικοί μας» και «των άλλων». Και η υπόσχεσή μου αυτή είναι δεσμευτική για όλη την ομάδα μας. Θα κοιταζόμαστε με όλους στα μάτια είτε μας έχουν ψηφίσει είτε όχι! Η ενότητα δυνάμεων που εμείς κάναμε πράξη στο συνδυασμό μας, θα γίνει ενότητα μιας πόλης που θέλει να προχωρήσει μπροστά! Να κερδίσει το μέλλον της! Αυτό το Ηράκλειο της ενότητας, της δημιουργίας, της αυτοπεποίθησης, της περηφάνειας εκφράζουμε! Για αυτό το Ηράκλειο ξημερώνει μια νέα ημέρα. Σας ευχαριστώ και πάλι για την αγάπη και τη στήριξή σας. Νοιώθω ευγνώμων και τυχερός για την εμπιστοσύνη σας! Θα την τιμήσω! Πάμε μαζί λοιπόν! Πάμε για την ανοιχτή μας πόλη, με ανοιχτό μυαλό και ανοιχτή καρδιά! Πάμε για το νέο ξεκίνημα! Είμαστε μια αγκαλιά. Ανοιχτή για όλους. Πάμε μαζί. Στις 8 Οκτωβρίου προχωράμε μπροστά! Για το Ηράκλειο που θέλουμε και μας αξίζει! Σας ευχαριστώ. Μέσα από την καρδιά μου σας ευχαριστώ!!!».

Η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Αλέξη Καλοκαιρινού ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του συνόλου των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη», μέσα σε παρατεταμένα χειροκροτήματα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση