HomeHL-WorldΑπειλές Πούτιν για πυρηνικά: Αν η Ρωσία δεχτεί επίθεση δεν υπάρχουν πιθανότητες επιβίωσης για κανέναν

Απειλές Πούτιν για πυρηνικά: Αν η Ρωσία δεχτεί επίθεση δεν υπάρχουν πιθανότητες επιβίωσης για κανέναν

Στην ομιλία του στο Σότσι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επανέφερε την πυρηνική απειλή στο τραπέζι ο Βλαντίμιρ Πούτιν, στη διάρκεια της ομιλίας του στο Σότσι, προσθέτοντας, μάλιστα, πως σύντομα η Ρωσία θα είναι σε θέση να ρίξει στη «μάχη» τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Sarmat.

Αρχικά, ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε πως η χώρα του μπορεί να προχωρήσει στη χρήση πυρηνικών αν συντρέχουν δύο συνθήκες: «μια ανάλογη επίθεση εναντίον μας και μια απειλή για την ύπαρξη της Ρωσίας», προσθέτοντας πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον στρατό της χώρας του να διαφοροποιήσει αυτή την αρχή, καθώς «οι δυτικοί μας σύμμαχοι έχουν χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας».

Ακολούθως, ο Πούτιν τόνισε πως κανένας λογικός άνθρωπος «με καθαρό μυαλό και μνήμη» δεν θα σκεφτόταν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον της Ρωσία. «Αν χτυπήσουν τα εδάφη μας, κάτι εντελώς απαράδεκτο για εμάς, τότε ο εχθρός δεν θα έχει καμία ελπίδα επιβίωσης» απείλησε ο Ρώσος πρόεδρος, συμπληρώνοντας πως «δεν υπάρχει τίποτα σήμερα που να μπορεί να μας απειλήσει».

Στη συνέχεια, ο Πούτιν μίλησε για τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Sarmat, λέγοντας πως η Ρωσία έχει ολοκληρώσει τις δοκιμές και περιμένει κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες που πρέπει να γίνουν για να τον «ρίξει» στο πεδίο της μάχης! Πρόσθεσε, ακόμα, πως η Ρωσία δοκίμασε με επιτυχία τον διηπειρωτικό πύραυλο κρουζ «Burevestnik», «έναν πύραυλο παγκόσμιας εμβέλειας με πυρηνικές δυνατότητες».

Αναφέρθηκε επίσης και στις διεθνείς συμφωνίες για τις πυρηνικές δοκιμές, λέγοντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες αρκέστηκαν μόνο να υπογράψουν ένα έγγραφο που τις απαγορεύει, σε αντίθεση με τη Ρωσία, που «και το υπέγραψε αλλά και το επικύρωσε».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, την Οδησσό «μια ρωσική πόλη μαζί με λίγα εβραϊκά στοιχεία», ενώ εξέφρασε βεβαιότητα πως η Ρωσία θα πετύχει «τους στρατιωτικούς δτόχους που έχε θέσει».
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση