HomeHL-GreeceΑνακοινώθηκαν τα πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοινώθηκαν τα πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Ολομέτωπη επίθεση Κασσελάκη στη ΝΔ στην πρώτη ομιλία του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ήρθα να σας κοιτάξω στα μάτια να ενώσουμε όλοι μαζί τις διαδρομές μας και να πείσουμε ότι αξίζουν την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών το πιστεύουμε. Αυτό ας το κάνουμε, το αξίζουμε», είπε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης, που μίλησε σήμερα για πρώτη φορά ως νέος αρχηγός στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, οι προτάσεις που κατέθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης για τις θέσεις κλειδιά στον ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν, με ψήφους 28- 16.

Έτσι τα πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι: οι Νίκος Παππάς, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Διονύσης Καλαματιανός που θα είναι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Σωκράτης Φάμελλος συνεχίζει ως Πρόεδρος ΚΟ. Νέα γραμματέας της ΚΟ θα είναι η Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ ο Γιώργος Τσίπρας, αναλαμβάνει διευθυντής της Κ.Ο.

Συντονιστής ΕΠΕΚΕ (συντονιστής των τομεαρχών) θα είναι ο Παύλος Πολάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο το πρωί θα ανακοινωθούν και οι τομεάρχες.

«Σας θέλω στο πλευρό μου»

Ενωτικές ήταν οι περισσότερες αναφορές του κ. Κασσελάκη για τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη του ομιλία. «Θα είμαι στο πλευρό σας. Σας θέλω στο πλευρό μου», είπε ο κ. Κασελάκης, μιλώντας για πρώτη φορά στους βουλευτές του, τονίζοντας ότι τους έχει μεγάλη εμπιστοσύνη για το έργο που έχουν να παράξουν και τις πολιτικές που πρέπει να παράξουν μέσα στο Κοινοβούλιο, την ώρα, όπως είπε, που εκείνος θα κινείται μέσα στην κοινωνία.

Στην ομιλία του ο κ. Κασσελάκης κάλεσε τους βουλευτές να δεσμευτούν μαζί με εκείνον ότι αγώνας θα είναι πάντα ενωτικός, συλλογικός, με αλληλεγγύη, όπως είπε, και δημοκρατικό ήθος. «Εμείς οι 48 απέναντι στους 158 άριστους», είπε ο κ. Κασσελάκης.

«Ήρθα να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι ο ρόλος που επιφυλάσσουν και στον εαυτό μου είναι η ακέραιη ευθύνη Να πείσουμε όλοι μαζί, ενώνοντας τις ψυχές μας και τις διαδρομές μας, ότι αξίζουμε. Αξίζουμε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών. Το πιστεύουμε αυτό. Ας το κάνουμε. Το αξίζουμε όλοι. Εμείς έχουμε χρέος να γίνουμε το πρότυπο της κοινωνίας. Και για να κάνουμε αυτό το πράγμα πραγματικότητα με τρία βήματα. Απλά πράγματα. Ενότητα, Πρόταση, Δράση. Η κοινωνία απαιτεί πολιτικές που απαντούν άμεσα και απλά, κατανοητά στις ανάγκες της», τόνισε.

Εξαπέλυσε επίθεση κατά των γαλάζιων βουλευτών και του κυρίου Μητσοτάκη, δηλώνοντας ότι μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας επέδειξαν «αλαζονεία, χρησιμοποιώντας λογοπαίγνια και ειρωνευόμενοι».

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει ο εκφραστής του εθνικού συμφέροντος. Έχουμε αποδείξει, είπε, ότι ξέρουμε να βάζουμε κόκκινες γραμμές και έτσι και στα εθνικά μας θέματα «το κόκκινο αυτών των γραμμών δεν θα ξεθωριάσει καθόλου».

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση