HomeHL-GreeceΣτέφανος Κασσελάκης στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν κέρδισε ο Μητσοτάκης, εμείς χάσαμε»

Στέφανος Κασσελάκης στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν κέρδισε ο Μητσοτάκης, εμείς χάσαμε»

Τι είπε στην πρώτη επίσημη ομιλία του ως νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την πρώτη επίσημη ομιλία του, ως νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνει ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέβηκε στο βήμα και για πρώτη φορά απευθύνθηκε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως δήλωσε, «είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη που παίρνω το λόγο για πρώτη φορά ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στην ΚΟ».

«Η γλώσσα του σώματος των βουλευτών της κυβέρνησης φανέρωνε πλήρη αλαζονεία για τους συνανθρώπους που έχασαν το βιος τους. Αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τον λαό, το μόνο που έκαναν ήταν να ειρωνευτούν τον Γιώργο Ιωακειμίδη και εμένα προσωπικά, χρησιμοποιώντας λογοπαίγνια παιδιών του Δημοτικού. Κατά τα άλλα εμείς είμαστε οι τοξικοί και όχι αυτοί, οι τζάμπα μάγκες. Αντί για την ανακούφιση μετά τον Ιανό, το μόνο που προσφέρουν είναι ο πόνος και η ειρωνεία», τόνισε.

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι τα μέλη του κόμματος «αψήφισαν ουρές και ταλαιπωρία για να ψηφίσουν τον νέο πρόεδρο του κόμματος».

«Εμείς οι 48 έχουμε την πιο νωπή δημοκρατική εντολή και αναλαμβάνουμε τεράστια ευθύνη να τους τιμήσουμε και να σταθούμε δίπλα στους πολίτες, να τους υπηρετήσουμε. Εκπροσωπούμε την εθνική εξαίρεση», είπε.

Μεταξύ άλλων, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο ζήτημα της Δικαιοσύνης, τονίζοντας: «Στη Δικαιοσύνη εμείς οι 48 λέμε ξεκάθαρα να κάνει τη δουλειά της, χωρίς φόβο και γρήγορα, γιατί οι πολίτες ζητούν απαντήσεις. Να ξέρουν όλοι ότι όταν γίνουμε κυβέρνηση, η Δικαιοσύνη δεν θα δεχθεί παρεμβάσεις από εμάς».

«Δεν ξεχνάω ότι ο κ. Μητσοτάκης στις 31 Μαρτίου πήγε στον φράχτη προκειμένου να τον εργαλειοποιήση να αλλάξει την ατζέντα στο όνομα του πατριωτισμού. Θεωρεί τους Ελληνες χειραγωγούμενους», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Θα είμαι στο πλευρό σας. Σας θέλω στο πλευρό μου. Ο λαός πρέπει να ξέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει η αυθεντική φωνή και πάνω απ’ όλα ο σύμμαχος του ελληνικού οικονομικού συμφέροντος. Ερχόμαστε να μεγαλώσουμε το σθένος της Ελλάδας. Έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να βάζουμε κόκκινες γραμμές και υπόσχομαι ότι στα εθνικά μας θέματα, το κόκκινο δεν θα ξεθωριάσει καθόλου»

Παρόντες είναι και οι 47 βουλευτές, ενώ το παρών έδωσε και ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα όταν μπήκε στην αίθουσα οι βουλευτές τον χειροκρότησαν.

Δείτε το βίντεο:

Ο ίδιος χαιρέτησε διά χειραψίας πολλούς εξ αυτών ενώ επέλεξε να καθίσει πίσω από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Στην ομιλία του, που ξεκίνησε με 35 λεπτά καθυστέρηση, ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να δώσει το στίγμα και την κατεύθυνση στους βουλευτές του κόμματος για την επόμενη ημέρα στο κόμμα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση