HomeHL-9Μαγιορκίνης: Σε έξαρση από τον Ιούλιο ο κορωνοϊός

Μαγιορκίνης: Σε έξαρση από τον Ιούλιο ο κορωνοϊός

Σε ποια περίπτωση μπορούμε να δούμε ξανά μέτρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε έξαρση συνεχίζει να βρίσκεται ο κορωνοϊός, σύμφωνα με τον καθηγητή Επιδημιολογίας της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκα Μαγιορκίνη, ο οποίος δήλωσε πως το «κύμα» που ξεκίνησε τον Ιούλιο δεν αποκλιμακώθηκε ποτέ και τώρα βλέπουμε μια εκ νέου αύξηση κρουσμάτων.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1 επισήμανες πως «είναι μια έξαρση η οποία φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου ωστόσο να επισημάνω ότι είχαμε άλλη μια έξαρση η οποία ξεκίνησε τέλη Ιουλίου και δεν αποσοβήθηκε πλήρως οπότε αυτή η έξαρση έρχεται πάνω στην καμπύλη της προηγούμενης έξαρσης».

Όσον αφορά στην εικόνα που υπάρχει στα νοσοκομεία, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ δηλώνει ότι «έχουμε αυξημένο αριθμό ατόμων να μπαίνουν στα νοσοκομεία και να διαγιγνώσκονται με covid και βλέπουμε και τις ΜΕΘ να έχουν ξεπεράσει τις 30 κλίνες. Οι αριθμοί είναι πολύ χαμηλότεροι από αυτούς που βλέπαμε την εποχή της πανδημίας αλλά δεν είναι και αυτοί οι οποίοι μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα».

«Εξαιρετικά απίθανό» χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο να ληφθούν και πάλι προληπτικά μέτρα για τον κορωνοϊό καθώς όπως λέει «θα πρέπει να δούμε στις εντατικές να είναι πάνω από 150-180 άτομα για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την πιθανότητα λήψης μέτρων»

Τέλος, ερωτηθείς αν υπάρχει το ενδεχόμενο εμβολιασμο λέει πως «σε παγκόσμιο επίπεδο δεν υπάρχει σύσταση επικαιροποιημένου εμβολιασμού σε άτομα που δεν έχουν προβλήματα υγείας. Αυτό που είναι σημαντικό είναι οι ανθρωποι που είναι ευάλωτοι και έχουν προβλήματα υγείας μόλις γίνει διαθέσιμο το εμβόλιο να πανε να κάνουν την επικαιροποιημένη δόση».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση