HomeHL-WorldΕυρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Φρένο στις χρεώσεις για χειραποσκευές στο αεροπλάνο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Φρένο στις χρεώσεις για χειραποσκευές στο αεροπλάνο

Τι αναφέρει το ψήφισμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στραβούργο την Τετάρτη δεσμευτικό ψήφισμα, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το οποίο καλεί να υπάρξει ενιαία ευρωπαϊκή ρύθμιση, με σκοπό οι αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται εντός της ΕΕ να καταργήσουν τα πρόσθετα τέλη για τους επιβάτες που φέρουν χειραποσκευές στην καμπίνα του αεροπλάνου.

Το εν λόγω ψήφισμα προτείνει, επίσης, την επαναμελέτη των πρόσθετων και ενίοτε κρυφών χρεώσεων που δυσχαιρένουν τη σύγκριση των εκάστοτε τιμών από τους επιβάτες, «υπό την προϋπόθεση ότι αυτές οι χειραποσκευές πληρούν εύλογες απαιτήσεις όσον αφορά το βάρος και τις διαστάσεις τους και συμμορφώνονται με τις ισχύουσες απαιτήσεις ασφαλείας».

Οι ευρωβουλευτές τονίζουν ότι κατά την επανεξέταση της ισχύουσας νομοθεσίας της ΕΕ για τις αεροπορικές υπηρεσίες, η Επιτροπή θα πρέπει να εφαρμόσει πλήρως τη σχετική απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ.

Η νέα νομοθεσία θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίζει άλλα κρυφά κόστη, για παράδειγμα την συγκεκριμένη κατανομή θέσεων, κατά την ώρα της αγοράς του εισιτηρίου, όπως αναφέρουν συγκεκριμένα οι ευρωβουλευτές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Politico, αυτό σημαίνει ότι πλέον ο κάθε ταξιδιώτης θα μπορεί να μεταφέρει μαζί του την χειραποσκευή στην καμπίνα του αεροπλάνου χωρίς να χρεωθεί παραπάνω, ενώ χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για διαφορετικούς περιορισμούς μεγέθους και βάρους από διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες.

Η αντίδραση των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστος ήταν άμεση και συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της Ryanair τόνισε ότι «η εκάστοτε εταιρία έχει το δικαίωμα να κοστολογεί τις υπηρεσίες της αναλόγως».

Το συγκεκριμένο ψήφισμα των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν είναι δεσμευτικό, επομένως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα ισχύσει ή όχι.

cnn.gr

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση