HomeΕΚΛΟΓΕΣΣτο Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΙΤΕ ο Αλέξης Καλοκαιρινός

Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΙΤΕ ο Αλέξης Καλοκαιρινός

Στόχος η ενίσχυση της συνεργασίας του Δήμου με Ι.Τ.Ε. και τα Πανεπιστήμια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης 3/10 ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξης Καλοκαιρινός.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός στο Πανεπιστήμιο Κρήτης είχε συνάντηση με τον Πρύτανη Γιώργο Κοντάκη, παρουσία των Αντιπρυτάνεων Μιχάλη Παυλίδη, Κωνσταντίνου Σπανουδάκη και Γιώργου Κοσιώρη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα πεδία στα οποία ο Δήμος Ηρακλείου μπορεί να συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Πιο συγκεκριμένα ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου ενημερώθηκε για τη δράση του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνογνωσίας, που στοχεύει στη δημιουργική έκφραση των νέων ερευνητών που μπορεί να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία με κοινωνικό πρόσημο.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός ανέφερε ότι μέσα στους στόχους της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» είναι η εμφύτευση νεοφυών επιχειρήσεων στις γειτονιές του Δήμου και εν γένει η στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας. Τόνισε μάλιστα ότι υπάρχουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να γίνει αυτός ο σχεδιασμός πράξη. Ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου ενημέρωσε τους συνομιλητές του για το Κέντρο Αστικού Μετασχηματισμού Ηρακλείου (Κ.Α.Μ.Η), ενός ζωντανού Εργαστηρίου παρακολούθησης των τάσεων, αξιοποίησης των αναπτυξιακών προτάσεων, ιδεών και διαβούλευσης με τους εταίρους της τοπικής κοινωνίας. Επίσης στον Αλέξη Καλοκαιρινό ετέθησαν διάφορες ιδέες τις οποίες θα μπορούσε να υιοθετήσει η Δημοτική Αρχή, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Φυτώριο Ιδεών, που τελεί υπό την επίβλεψη της Περιφέρειας Κρήτης και έχει ήδη παραδώσει σημαντικό έργο για την τοπική κοινωνία. Ο Αλέξης Καλοκαιρινός ενημερώθηκε από τον Γιώργο Κοντάκη για την πρόθεση της Πρυτανείας να χρησιμοποιηθεί το κτίριο του Ευαγγελισμού ως συνδετικός κρίκος του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία μέσα στην πόλη και στη συνέχεια επισκέφθηκε το Κλειστό Γυμναστήριο και ξεναγήθηκε στους χώρους του.

kalokairinos_panepistimio_kritis_2

Έπειτα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός μετέβη στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και συναντήθηκε για μια ακόμη φορά με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Νεκτάριο Ταβερναράκη. Ο Αλέξης Καλοκαιρινός ανέφερε ότι η βάση της συνεργασίας Δήμου Ηρακλείου και ΙΤΕ θα είναι η τεχνολογία αιχμής. Από την πλευρά του ο Νεκτάριος Ταβερναράκης επεσήμανε ότι υπάρχει μεγάλο έδαφος για συνεργασία των δύο μερών. Από τη συζήτηση προέκυψαν ως συγκεκριμένα πεδία συνεργασίας η αντιδιαβρωτική προστασία του θαλάσσιου τείχους, η βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού, ην προστασία του περιβάλλοντος, τα συστήματα επικοινωνίας Δήμου και δημοτών.

Όπως έχει δηλώσει ο Αλέξης Καλοκαιρινός «Ενισχύουμε περαιτέρω τη συνεργασία του Δήμου με τους φυσικούς μας συμμάχους, το Ι.Τ.Ε. και τα Πανεπιστήμια (Π.Κ. & ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.). Είναι ζητούμενη η πιο αποδοτική συνεργασία τους με τον Δήμο και πιο ουσιαστική διασύνδεσή τους με την τοπική κοινωνία. Τα αγκαλιάζουμε και πορευόμαστε μαζί».

Διαφήμιση
Διαφήμιση