HomeΚΡΗΤΗΗ Ν.Ε. Ηρακλείου της ΛΑ.Ε. για το κτήριο του «Ευαγγελισμού»

Η Ν.Ε. Ηρακλείου της ΛΑ.Ε. για το κτήριο του «Ευαγγελισμού»

Κάνουν λόγο «για το όργιο καταστολής στην πόλη μας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αντίθεση τους σε όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στο Ηράκλειο εξέφρασαν τα μέλη της Ν.Ε. Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε άναυδοι στην πόλη μας να ξεδιπλώνεται ένα κρεσέντο αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας ενάντια στον Ηρακλειώτικο λαό. Σε συνέχεια της βίαιης εισβολής πάνοπλων αστυνομικών στο πανεπιστημιακό κτίριο του Ευαγγελισμού, που τελούσε υπό κατάληψη πάνω από είκοσι χρόνια, το δόγμα του νόμου και τάξης επιχειρείται να εμπεδωθεί με τον πλέον αυταρχικό τρόπο. Κυνηγητό και δακρυγόνα μέσα σε καφετερίες με κόσμο και οικογένειες, προσαγωγές και συλλήψεις, ακόμα και τραυματισμοί συνθέτουν την καθημερινότητα τις τελευταίες μέρες στο Ηράκλειο.

Μάλιστα η αστυνομία το απόγευμα της Δευτέρας προσπάθησε να εισβάλλει δια της βίας στο στέκι του ερασιτεχνικού αθλητικού συλλόγου «Τηγανίτη» που διεξαγόταν συνέλευση και όταν απέτυχε δεν δίστασε να κάνει χρήση δακρυγόνων διακινδυνεύοντας τις ζωές των 50 και ατόμων που ήταν παγιδευμένοι σε ένα μικρό κλειστό χώρο. Πρόκειται για μια επικίνδυνη κλιμάκωση της αστυνομικής βίας και κατάφωρη καταστρατήγηση του συνταγματικού δικαιώματος του συνέρχεσθαι. Ωστόσο σε πείσμα της αστυνομοκρατίας η μαζικότητα και η αλληλεγγύη του Ηρακλειώτικου λαού ανάγκασαν τις δυνάμεις καταστολής να αποχωρήσουν.
Δεν είναι τυχαία η στάση της αστυνομίας και ούτε ξεκομμένη από τις ευρύτερες επιδιώξεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η χώρα μας μετρά πληγές από τις φονικές πυρκαγιές και πλημμύρες, ψηφίζεται ένα κατάπτυστο αντεργατικό νομοσχέδιο , οι νεκροί από εργατικά ατυχήματα έχουν φτάσει τους 140 (μόνο μέσα στο 2023) και η ακρίβεια έχει γονατίσει τα λαϊκά νοικοκυριά η κυβέρνηση επενδύει στην αστυνομοκρατία προσπαθώντας να τρομοκρατήσει και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι λυσσαλέες επιθέσεις των ΜΑΤ στις διαδηλώσεις πλημμυροπαθών στην Λάρισα αλλά και η εισβολή ΜΑΤ και ΟΠΚΕ στο χώρο του ΕΜΠ στην Αθήνα , παράλληλα με την εκκένωση του Ευαγγελισμού. Παράλληλα εν όψει και αυτοδιοικητικών εκλογών χαϊδεύουν τα αυτιά αντιδραστικών και συντηρητικών ακροατηρίων προσφέροντας βία και θέαμα σε μια προσπάθεια συσπείρωσης ενός ακροδεξιού πόλου.

Μεγάλο μερίδιο της ευθύνης ωστόσο φέρουν οι πρυτανικές αρχές και ο πρύτανης του πανεπιστημίου Κρήτης που επέτρεψαν αυτό το όργιο καταστολής σε πανεπιστημιακό χώρο με τα γνωστά αποτελέσματα. Η πρυτανεία οφείλει να δώσει ξεκάθαρες εξηγήσεις και να σταθεί στο πλευρό των φοιτητών και της νεολαίας και να καταδικάσει κάθε εισβολή των ΜΑΤ σε ακαδημαϊκούς χώρους κι όχι να εκδίδει γενικόλογες ανακοινώσεις που ρίχνουν νερό στον μύλο της καταστολής.

Σαν Ν.Ε. Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας -ΑΑ δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε την αντιδημοκρατική εκτροπή της κυβέρνησης και των οποιοδήποτε ακολουθητών τους. Δεν θα επιτρέψουμε η αστυνομική βία να γίνει η νέα καθημερινότητα μας στις σχολές , στους χώρους εργασία και στις γειτονιές μας. Οι αγώνες μας για μια καλύτερη ζωή με αξιοπρέπεια δεν τρομοκρατούνται και δεν φιμώνονται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση