HomeΕΚΛΟΓΕΣΠαπαντωνάκης: «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση της διαχείρισης του Δήμου Χερσονήσου»

Παπαντωνάκης: «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση της διαχείρισης του Δήμου Χερσονήσου»

Τι αναφέρει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Μεραμβελιωτάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις πρώτες προτεραιότητες που πρέπει να έχει η νέα δημοτική αρχή στον δήμο Χερσονήσου περιέγραψε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Μάνος Παπαντωνάκης, παραχωρώντας συνέντευξη σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Σχετικά με την απόφασή του να συμμετέχει στις επικείμενες εκλογές, ο κ. Παπαντωνάκης ανέφερε: «Μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα να συμμετέχω στις αυτοδιοικητικές εκλογές και μάλιστα στην πολύ σοβαρή προσπάθεια που πραγματοποιεί ο επικεφαλής μας, Γιώργος Μεραμβελιωτάκης. Επιδίωξή μας είναι να διεκδικήσουμε όλοι «Μαζί με Όραμα» όπως λέει και ο τίτλος της παράταξής μας, ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας».

Συνέχισε τονίζοντας ότι ζητά από τον δημότη Χερσονήσου, η οποία περιλαμβάνει τις δημοτικές ενότητες Επισκοπής, Χερσονήσου, Μαλίων και Γουβών, να τους εμπιστευτεί, να εμπιστευτεί ένα ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται – στη συντριπτική του πλειοψηφία – από νέους ανθρώπους. Πολλοί απ’ αυτούς διεκδικούν για πρώτη φορά την ψήφο των δημοτών. Βέβαια, υπάρχει και η εμπειρία στην παράταξη του κ. Μεραμβελιωτάκη, από νυν δημοτικούς συμβούλους που έχουν διατελέσει σε θέσεις ευθύνης, όπως και από τον ίδιο που έχει διατελέσει αντιδήμαρχος σε νευραλγικά πόστα, σε προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Σχετικά με τις προτεραιότητες που τίθενται από τον συνδυασμό, ο κ. Παπαντωνάκης επισήμανε: «Κινούμαστε σε δύο βασικούς άξονες. Ο πρώτος αφορά την καθημερινότητά μας και έχει να κάνει με την ποιότητα ζωής, με τα σχολεία, με την υγεία, καθώς λείπει από τη Χερσόνησο ένα Κέντρο Υγείας και άλλες βασικές υποδομές. Υπάρχει, επίσης, η διαχείριση του τουρισμού, που πρέπει να γίνει ενισχύοντας τις υποδομές, για να μείνουν οι επισκέπτες μας ευχαριστημένοι. Ο πρωτογενής τομέας χρειάζεται στήριξη, γιατί έχουμε ένα μεγάλο δίκτυο αγροτικής οδοποιίας που θα πρέπει να συντηρείται. Επιπλέον, θα πρέπει να δώσουμε έμφαση στην Πολιτική Προστασία, καθώς ο τόπος μας έχει υποστεί καταστροφές από φυσικά φαινόμενα.

Ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που γίνονται στην περιοχή μας και μας αφορούν. Όπως το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι και ο ΒΟΑΚ. Άρα πρέπει να δούμε ποια θα είναι τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η περιοχή μας μετά την ανάπτυξη των έργων αυτών».

Τέλος, ο κ. Παπαντωνάκης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν ως προς τη διαχείριση ενός τόσο μεγάλου σε έκταση δήμου:

«Ο δήμος Χερσονήσου είναι αρκετά απαιτητικός και δύσκολος στη διαχείρισή του. Κι αυτή είναι η γοητεία του, αλλά και η πρόκληση που καλούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε. Ο δήμος Χερσονήσου έχει, εκτός από το παραλιακό μέτωπο που οι περισσότεροι γνωρίζουν, την ενδοχώρα, η οποία καλύπτει μία σημαντική έκταση από το Σγουροκεφάλι μέχρι και την Κερά. Διαπιστώνουμε, λοιπόν, ότι υπάρχει ένα ιδιαίτερο δίπτυχο, αυτό της ενδοχώρας και του παραλιακού μετώπου με τον τουρισμό. Ωστόσο, θεωρούμε ότι έχουμε τη γνώση και την εμπειρία να μπορέσουμε να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση».

Διαφήμιση
Διαφήμιση