HomeHL-9Θα ηχήσουν οι σειρήνες της αεράμυνας και οι καμπάνες των εκκλησιών σε ολόκληρη την Ελλάδα

Θα ηχήσουν οι σειρήνες της αεράμυνας και οι καμπάνες των εκκλησιών σε ολόκληρη την Ελλάδα

Δείτε βίντεο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε λίγες ώρες, απ’ άκρη σ’ άκρη, σε ολόκληρη τη χώρα θα ηχήσουν οι σειρήνες της αεράμυνας ενώ ταυτόχρονα θα χτυπήσουν οι καμπάνες από όλους τους ιερούς ναούς της χώρας, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο νησί. Το σύνολο των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε ολόκληρη την επικράτεια θα ηχήσει στο πλαίσιο της Άσκησης  ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ -23, που είναι σε εξέλιξη.

Ο προγραμματισμός ενεργοποίησης προβλέπει τα ακόλουθα:

Ώρα 11:00 σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).

Ώρα 11:05 σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Ώρα 11.30 σήμανση προειδοποιητικού συναγερμού ΧΒΡΠ (Χημικά, Βιολογικά, Ραδιολογικά και Πυρηνικά περιστατικά) απειλής για χρονική διάρκεια 120 δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).

Ώρα 11:35 σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Ταυτόχρονα με την ήχηση των σειρήνων συναγερμού, θα πραγματοποιηθεί ήχηση των καμπανών των Ιερών Ναών σε όλη την Επικράτεια με σειρά βραχέων κωδωνισμών σε ταχύ ρυθμό διάρκειας 3 λεπτών.

Στο βίντεο, καταγράφονται τα πρώτα εντυπωσιακά στιγμιότυπα από την μεγαλύτερη άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων, που επιχειρούν μέρα και νύχτα πάνω σε κάθε πιθανό σενάριο.


Η Εθνική Διακλαδική Άσκηση Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23» η οποία σχεδιάσθηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, θα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, λαμβάνοντας χώρα σε ολόκληρη την Περιοχή Ευθύνης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Στην Άσκηση που διεξάγεται σε 24ωρη βάση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία, τις Μείζονες Διοικήσεις, τους Σχηματισμούς και Μονάδες, συμμετέχουν σε όση έκταση απαιτείται σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα Σώματα Ασφαλείας καθώς και φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Ως κύριοι σκοποί αυτής, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, καθορίστηκαν:

Η προσαρμογή της επιχειρησιακής σχεδίασης στην διαμορφούμενη από τις διεθνείς εξελίξεις κατάσταση στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της Χώρας μας.

Η εξάσκηση στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων σύμφωνα με το Δόγμα Διακλαδικών Επιχειρήσεων.

Η εφαρμογή των διαδικασιών του Συστήματος Χειρισμού Κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και του αντίστοιχου Συστήματος Συναγερμού Παλλαϊκής Άμυνας – Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης του ΓΕΕΘΑ (ΣΣ/ΠΑΜ-ΠΣΕΑ/ΓΕΕΘΑ).

Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των ΕΔ, των φορέων του Πολιτικού Τομέα και των Σωμάτων Ασφαλείας κατά την εφαρμογή των Εθνικών Σχεδίων.

Φέτος, για πρώτη φορά σε άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ συμμετέχουν τα μαχητικά 4,5 γενιάς RAFALE αλλά και τα μαχητικά VIPER.

Επιπλέον, για πρώτη φορά θα μετάσχουν τα ΤΟΜΠ Marder αλλά και τα αναγνωριστικά τεθωρακισμένα Μ1117.

Αλλαγή θα έχουμε ως προς την ημερομηνία διεξαγωγής της τελικής φάσης, που πραγματοποιείται στο πεδίο βολής του Ψηλού Στάλου, στο Διδυμότειχο και αφορά της ΤΑΜΣ ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ.

Enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση