HomeHL-EconomyΠετρέλαιο θέρμανσης: Τι αλλάζει στην επιδότηση

Πετρέλαιο θέρμανσης: Τι αλλάζει στην επιδότηση

«Πονοκέφαλος» για τους καταναλωτές η προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη είναι η αύξηση που καταγράφεται στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης το οποίο αναμένεται να αρχίσει να διατίθεται από τις 15 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης βρίσκεται στο 1,58 ευρώ το λίτρο κι ενώ πέρσι κόστιζε 1,41 ευρώ. Κάτι που σημαίνει ότι προκύπτει μια σημαντική διαφορά καθώς στα 1.000 λίτρα το κόστος είναι κατά 170 ευρώ μεγαλύτερο.

Αντιθέτως, σε σύγκριση με πέρυσι, δεν υπάρχει διπλή επιδότηση για όσους επιστρέφουν στο πετρέλαιο από το φυσικό αέριο, ενώ όπως είναι ήδη γνωστό δεν υπάρχει επιδότηση στην αντλία.

Η κρατική επιδότηση όπως αναφέρει το OPEN, θα ενεργοποιηθεί μόνο αν πάει πάνω από το 1,75 η τιμή του λίτρου.

Τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

Με τα ίδια διευρυμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα καταβληθεί σε περισσότερα από 1 εκατ. νοικοκυριά το επίδομα θέρμανσης τη νέα χειμερινή περίοδο.

Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα, πραγματικό και τεκμαρτό, πρέπει να είναι έως 16.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και 23.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση ή τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και έχουν υποβάλλει κοινή φορολογική δήλωση χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Για μονογονεϊκή οικογένεια, το εισόδημα ανέρχεται έως 27.000 ευρώ, με προσαύξηση ύψους 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο. Παράλληλα, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τα 300.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

newsbomb.gr

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση