HomeHL1-CultureU2: Εγκαινίασαν το «Sphere» στο Λας Βέγκας, τον νέο υπερσύγχρονο χώρο που «θα αλλάξει για πάντα τη ζωντανή ψυχαγωγία»

U2: Εγκαινίασαν το «Sphere» στο Λας Βέγκας, τον νέο υπερσύγχρονο χώρο που «θα αλλάξει για πάντα τη ζωντανή ψυχαγωγία»

Οι U2 θα κάνουν 25 εμφανίσεις στον χώρο - Βίντεο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο υπερσύγχρονος νέος χώρος, «Sphere», στο Λας Βέγκας εγκαινιάστηκε στις 29 Σεπτεμβρίου με μια συναυλία των U2.

Tα πάντα στο «Sphere», που αποτελεί έναν χώρο ζωντανών ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, φαίνονται σχεδιασμένα να συγκλονίσουν και να προκαλέσουν δέος και με το Billboard μάλιστα να δηλώνει ότι «θα αλλάξει τη ζωντανή ψυχαγωγία για πάντα».

Το «Sphere», το οποίο προηγουμένως αναφερόταν ως MSG Sphere, είναι μια σφαιρική αρένα μουσικής και ψυχαγωγίας στο Paradise της Νεβάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, κοντά στο Las Vegas Strip.

Το έργο σχεδιάστηκε από την Populous και ανακοινώθηκε από την Madison Square Garden Company το 2018. Το αμφιθέατρο 18.600 θέσεων προωθείται στην αγορά για τις δυνατότητες εμβυθιστικού βίντεο και ήχου, οι οποίες περιλαμβάνουν μια περιτυλιγμένη εσωτερική οθόνη LED ανάλυσης 16K, ηχεία με τεχνολογίες beamforming και σύνθεσης κυματοειδούς πεδίου και φυσικά εφέ 4D. Το εξωτερικό του χώρου διαθέτει επίσης 54.000 τετραγωνικά μέτρα οθονών LED.

Η Σφαίρα έχει ύψος 112 μέτρα και πλάτος 157 μέτρα στο ευρύτερο σημείο της. Το έργο κόστισε για να κατασκευαστεί 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σχεδόν τα διπλάσια από τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια που είχε αρχικά εκτιμηθεί όταν ανακοινώθηκε το έργο το 2018.

Η κατασκευή ξεκίνησε το 2019, με τα εγκαίνια να έχουν προγραμματιστεί αρχικά για το 2021. Ωστόσο, η κατασκευή ανεστάλη για αρκετούς μήνες το 2020, λόγω διαταραχής στην αλυσίδα εφοδιασμού του έργου που προκλήθηκε από την πανδημία COVID-19.

Οι U2 θα κάνουν 25 εμφανίσεις στον χώρο, με το όνομα « U2:UV Achtung Baby Live at Sphere».

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση