HomeHL1-GreeceΈμπειρος πιλότος ο 65χρονος Μιχάλης Λάμπος που ανασύρθηκε νεκρός από το ελικόπτερο στην Εύβοια

Έμπειρος πιλότος ο 65χρονος Μιχάλης Λάμπος που ανασύρθηκε νεκρός από το ελικόπτερο στην Εύβοια

Είχε στο ενεργητικό του πολλές ώρες πτήσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έμπειρος χειριστής με πολλές ώρες πτήσης στο ενεργητικό του ήταν ο 65χρονος Μιχάλης Λάμπος, ο πιλότος του ελικοπτέρου που συνετρίβη λίγο πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης στη θάλασσα ανοιχτά της παραλίας Αχλάδι στην Εύβοια.

Σύμφωνα με όσους τον γνώριζαν ο Μιχάλης Λάμπος είχε προϋπηρεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις κι ήταν από τους πιο έμπειρους χειριστές στον συγκεκριμένο τύπο ελικοπτέρου – Α-109.

Η σορός του έμπειρου πιλότου εντοπίστηκε σήμερα το πρωί σε βάθος 52 μέτρων μέσα στην άτρακτο του ελικοπτέρου. Ανδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού πραγματοποίησαν την ανάσυρσή της, ενώ στο σημείο των ερευνών βρέθηκαν η σύζυγός του και ο αδερφός του.

Για αρκετά χρόνια ο 65χρονος, ο οποίος ήταν πατέρας ενός παιδιού, εργαζόταν στην Ολυμπιακή Τεχνική ως πιλότος ελικοπτέρου που διέθετε η εταιρία.

Συνάδελφός του, επίσης πιλότος ελικοπτέρου, που τον γνώριζε προσωπικά σημειώνει ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η πτώση να προκλήθηκε από μηχανική βλάβη προσθέτοντας, πάντως, ότι σίγουρα οι καιρικές συνθήκες και η ορατότητα δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

«Ο καιρός ήταν πολύ «πατημένος» δηλαδή είχε περιορισμένη ορατότητα που σε αναγκάζει να πετάς μόνο με όργανα ενώ οι περισσότεροι χειριστές έχουν μάθει να πετάνε VFR (πτήση εξ όψεως)» λέει στο protothema.gr ένας άλλος χειριστής ελικοπτέρου.

Το χρονικό

Το ελικόπτερο που κατέπεσε ήταν πολιτικό, τύπου Α-109 και εκτελούσε δρομολόγιο από Μαντούδι προς Βόλο όταν ξαφνικά έχασε επαφή με την Πολεμική Αεροπορία. Ειδικότερα, κατά πληροφορίες το ελικόπτερο απογειώθηκε από Αφίδνες, θα έκανε ενδιάμεση στάση στο Μαντούδι και θα κατέληγε στον Βόλο.

Η στιγμή της πτώσης:

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση