HomeΕΚΛΟΓΕΣΓωγώ Μηλάκη: Με όχημα τη μουσική και στόχο τη συμπερίληψη

Γωγώ Μηλάκη: Με όχημα τη μουσική και στόχο τη συμπερίληψη

Η “Άρπα των Ματιών” στα σχολεία της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Γωγώ Μηλάκη Εντεταλμένη σύμβουλος επί των θεμάτων Εθελοντισμού και διασύνδεσης της Περιφέρειας Κρήτης με φορείς και οργανώσεις παραβρέθηκε στην εκδήλωση που είχε στόχο την γνωριμία του κοινού με το ψηφιακό μουσικό όργανο «EyeHarp» (άρπα ματιών), το πρώτο μουσικό όργανο που επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν μουσική με τα μάτια ή με κινήσεις του κεφαλιού.

Όπως δήλωσε η κ. Μηλάκη η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Αξιοποίηση του Ηλεκτρονικού Μουσικού Οργάνου EyeHarp στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως ένα μέσο Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Συμπερίληψης» την οποία πρότεινε η Περιφέρεια Κρήτης μας γεμίζει ελπίδα. Γιατί όσο υπάρχουν άνθρωποι που δημιουργούν, που έχουν νέες καινοτόμες ιδέες, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον”

Κατά την εκδήλωση, ο δημιουργός, Δρ. Ζαχαρίας Βαμβακούσης και η Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος, Δρ. Μαρία Βαρσαμά παρουσίασαν το λογισμικό EyeHarp.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί κατά τα σχολικά έτη 2023-2025 σε σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης και θα αξιοποιεί το ψηφιακό μουσικό όργανο – EyeHarp, για ανθρώπους με ειδικές εκπαιδευτικές δυνατότητες και άτομα με τετραπληγία/εγκεφαλική παράλυση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση