HomeHL-GreeceΓιάννης Καλλιάνος: «Περιμένουμε δύσκολο 6ωρο λίγο μετά τα μεσάνυχτα»

Γιάννης Καλλιάνος: «Περιμένουμε δύσκολο 6ωρο λίγο μετά τα μεσάνυχτα»

Το «τρίγωνο» όπου αναμένεται να χτυπήσει η κακοκαιρία Elias

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για την εξέλιξη της κακοκαιρίας Elias και το πόσο αναμένεται ακόμα να διαρκέσει, μίλησε σήμερα ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, ενώ έκανε αναφορά για ένα «τρίγωνο» που εστιάζουν οι καταιγίδες.

O Γιάννης Καλλιάνος ανέφερε για την κακοκαιρία Elias πως υπάρχει μία «περίεργη εμμονή κάποιων πυρήνων με καταιγίδες στις περιοχές της βόρειας Εύβοιας, των δυτικότερων περιοχών των Σποράδων αλλά και στο Πήλιο».

«Όπως στην περιοχή της προηγούμενης κακοκαιρίας είχαμε την εμμονή στην περιοχή της Θεσσαλίας, τώρα αυτό το σύστημα δίνει πολύ έντονες βροχοπτώσεις στην Εύβοια, πάνω από 230 χιλιοστά βροχής από χθες το βράδυ. Δυστυχώς η Εύβοια χτυπήθηκε αλύπητα από το συγκεκριμένο σύστημα κακοκαιρίας και μέχρι στιγμής έχουμε και αρκετά προβλήματα στην περιοχή» σημείωσε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Όπως επισήμανε η έντονη κακοκαιρία θα συνεχιστεί σε αυτές τις περιοχές μέχρι και αύριο το ξημέρωμα κατά διαστήματα, «γιατί περιμένουμε ένα δύσκολο 6ωρο λίγο μετά τα μεσάνυχτα της σημερινής ημέρας στο Πήλιο, σε περιοχές της νότιας Μαγνησίας, στη βόρεια Εύβοια και στις δυτικές Σποράδες, σε ένα «τρίγωνο» που πρέπει να εστιάσουμε το ενδιαφέρον μας».

Καλλιάνος: Άστατος ο καιρός μέχρι και το Σάββατο

Μάλιστα, αναφερόμενος στο πόσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία Elias, ο Γιάννης Καλλιάνος τόνισε πως ο καιρός αναμένεται να είναι άστατος μέχρι και το Σάββατο, όπως αναφέρουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία αλλά εκτίμησε πως οι περισσότερες βροχοπτώσεις θα γίνουν στο συγκεκριμένο «τρίγωνο».

«Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται γενικώς σε βόρεια Εύβοια, Μαγνησία και Λάρισα ενώ δεν διαφαίνεται βελτίωση του καιρού έως και το Σάββατο», όπως σημείωσε ο Γιάννης Καλλιάνος συμπληρώνοντας πως από αύριο μέχρι και το Σάββατο αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Όσον αφορά την Κυριακή, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Mega, φαίνεται πως θα είναι ιδιαίτερα εξασθενημένα τα πράγματα, αλλά τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο θα έχουμε βροχές και καταιγίδες, αλλού πιο έντονες αλλού πιο εξασθενημένες, αλλού πιο γενικευμένες ή τοπικές «αλλά όπως και να ‘χει θα είναι έντονες καταιγίδες».

Πέραν του συγκεκριμένου «τριγώνου», ο Γιάννης Καλλιάνος σημείωσε πως ισχυρές καταιγίδες αναμένονται από την περιοχή της Λαμίας και νοτιότερα «και στη στερεά Ελλάδα θα έχουμε ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ημέρες και στην Πελοπόννησο και στην Αττική». Μάλιστα ο Γιάννης Καλλιάνος σημείωσε πως σε Θεσσαλία, Στερεά και βόρεια Εύβοια περιμένουμε ύψη βροχών 80-100mm, στην Αττική 40-60mm, όπως και σε Πελοπόννησο και δυτική Κρήτη.

«Θα βρέχει σχεδόν σε κάθε γωνιά της επικράτειας κατά περιόδους, αλλού πιο έντονα και αλλού πιο εξασθενημένα. Υπομονή τρεις ημέρες ακόμα» ανέφερε ολοκληρώνοντας την πρόγνωσή του ο Γιάννης Καλλιάνος.

lifo.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση