HomeHL-CultureGuardian: Η σπαρακτική κραυγή της κυρίας Παναγιώτας για τη φωτιά στην Εύβοια, στις εικόνες της 50ετίας της Ευρώπης

Guardian: Η σπαρακτική κραυγή της κυρίας Παναγιώτας για τη φωτιά στην Εύβοια, στις εικόνες της 50ετίας της Ευρώπης

Φωτογραφικό αφιέρωμα για τα 50 χρόνια της Ευρώπης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια εικόνα από την καταστροφική φωτιά στην Εύβοια, τον Αύγουστο του 2021 επέλεξε ο Guardian για φωτογραφικό του αφιέρωμα στα γεγονότα που σημάδεψαν την Ευρώπη τα τελευταία 50 χρόνια.

Φωτογραφικό αφιέρωμα για τα 50 χρόνια της Ευρώπης φιλοξενεί ο Guardian, με την κεντρική εικόνα του άρθρου να προέρχεται από την Ελλάδα.

Πρόκειται για την φωτογραφία που είχε τραβήξει τον Αύγουστο του 2021, κατά τη διάρκεια της καταστροφικής φωτιάς στην Εύβοια, ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης. Σε αυτήν αποτυπώνεται η κραυγή μιας ηλικιωμένης, της κυρίας Παναγιώτας και ο πόνος της βλέποντας τον τόπο της να παραδίδεται στις φλόγες.

Στο θέμα του ο Guardian αναφέρει: “Δεκάδες τεράστιες πυρκαγιές ξέσπασαν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2021, σκοτώνοντας τρεις, τραυματίζοντας τουλάχιστον 20 και καταστρέφοντας εκατοντάδες σπίτια εν μέσω ενός ιστορικού καύσωνα που κορυφώθηκε στις αρχές Αυγούστου, όταν στην πόλη του Λαγκαδά, κοντά στη Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία έφτασε τους 47,1 βαθμούς Κελσίου.

Οι πυρκαγιές στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά, συμπεριλαμβανομένης της Ρόδου και της Κρήτης, ακολουθήθηκαν από μια καταστροφική πυρκαγιά στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, την Εύβοια, που έκαψε σχεδόν 50.000 εκτάρια πευκοδάσους και ελαιώνες και ανάγκασε σε εκκένωση, με φέρι και ένα μικρό σκάφος, περισσότερων από 2.000 ατόμων. Είκοσι πέντε χώρες έστειλαν πυροσβέστες και εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων αεροπλάνων, και πολλοί διεθνείς οργανισμοί σημείωσαν τις πυρκαγιές, για άλλη μια φορά, ως παράδειγμα των ακραίων καιρικών συνθηκών που προκαλούνται από την παγκόσμια θέρμανση”.

news247.gr

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση