HomeΚΡΗΤΗ2,2 εκ ευρώ για το νέο στάδιο Αρκαλοχωρίου

2,2 εκ ευρώ για το νέο στάδιο Αρκαλοχωρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Νέο Δημοτικό Στάδιο Αρκαλοχωρίου, ένα ακόμη νέο μεγάλο έργο υποδομής ξεκινά η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας, τη σύμβαση για την κατασκευή του οποίου, προϋπολογισμού 2.200.000,00€, υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης. Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, ο Πρόεδρος και μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αρκαλοχωρίου, καθώς και ο Πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Φιλάθλων Αρκαλοχωρίου.

STADIO ARKALOXORI (4)

Το έργο του Νέου Δημοτικού Σταδίου Αρκαλοχωρίου συμβασιοποιήθηκε σήμερα, έπειτα από την ολοκλήρωση των αναγκαίων ενεργειών στις οποίες προχώρησε η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να εκπονήσει τις απαραίτητες μελέτες για τη δημοπράτηση του έργου. Συγκεκριμένα, η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην εκπόνηση της στατικής, της γεωλογικής, των Η/Μ, του ΚΕΝΑΚ και την επικαιροποίηση της αρχιτεκτονικής μελέτης. Έτσι, με την κατασκευή του Νέου Δημοτικού Σταδίου Αρκαλοχωρίου, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα 18 μηνών, η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας ενισχύει με νέες σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις την ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

Σε δηλώσεις του έπειτα από την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης ανέφερε: «Με τη σημερινή υπογραφή σύμβασης για το Νέο Δημοτικό Στάδιο Αρκαλοχωρίου ξεκινά ένα έργο υποδομής απαραίτητο στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας και της Δημοτικής Ενότητας Αρκαλοχωρίου. Έπειτα από την ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών και τη δημοπράτηση του έργου στην οποία προχωρήσαμε το προηγούμενο διάστημα, σε 18 μήνες από σήμερα παραδίνεται στη νεολαία και τους πολίτες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας ένας σύγχρονος χώρος άθλησης υψηλών προδιαγραφών. Η ενδοχώρα του Νομού μας έχει ανάγκη από τέτοια έργα υποδομής, που προσφέρουν υγιείς διεξόδους στους νέους μας, ενισχύοντας και προωθώντας την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό».

STADIO ARKALOXORI (1)

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου, η χρηματοδότηση του οποίου προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) πρόκειται να παραδοθεί Γήπεδο Ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα, καθώς και Στίβος με ελαστικό τάπητα. Επιπλέον, πρόκειται να κατασκευαστεί κτίριο ισογείου από οπλισμένο σκυρόδεμα χρήσης γραφείου διοίκησης, ιατρείου, αποδυτηρίων ομάδας έδρας, φιλοξενουμένων και διαιτητών, τουαλετών κοινού και χώρος λεβητοστασίου. Τέλος, στον όροφο θα κατασκευαστούν κερκίδες από οπλισμένο σκυρόδεμα. Πιο αναλυτικά, οι εργασίες που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν οικοδομικά, χωματουργικά, σκυροδέματα, υποβάσεις, τοιχοδομές, μονώσεις (θερμοϋγρομονώσεις), επιστρώσεις, επενδύσεις τοίχων, επιχρίσματα, κουφώματα, υαλοπίνακες, σιδηρές κατασκευές και χρωματισμούς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση