HomeΕΛΛΑΔΑΔημήτρης Φραγκάκης: Αύξηση αφίξεων και εισπράξεων στον τουρισμό φέτος

Δημήτρης Φραγκάκης: Αύξηση αφίξεων και εισπράξεων στον τουρισμό φέτος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023, World Tourism Day 2023 : «Tourism and Green Investment» επικεντρώνεται στις πράσινες επενδύσεις, με τους επίσημους εορτασμούς των κρατών – μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) να πραγματοποιούνται σήμερα στο Ριάντ, στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης αναφέρει πως «η φετινή παγκόσμια ημέρα τουρισμού συμπίπτει με την πρώτη κανονική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, όπου φέτος καταγράφεται αύξηση αφίξεων και εισπράξεων γεγονός που πιστοποιεί την πολύ καλή δουλειά που γίνεται τα τελευταία 4 χρόνια».

Μάλιστα υπογραμμίζει ότι η παγκόσμια ημέρα τουρισμού είναι μια ευκαιρία «να επανασχεδιάσουμε τις στρατηγικές μας, τις πολιτικές μας, προκειμένου να φτάσουμε το τουριστικό προϊόν σε υψηλό επίπεδο αειφορίας και μεγαλύτερη διάχυση των εσόδων στην ελληνική κοινωνία, σε όλη την Ελλάδα».

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τουρισμού για φέτος, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού υπογραμμίζει την ανάγκη για περισσότερες και καλύτερα στοχευμένες επενδύσεις για τους ανθρώπους, για τον πλανήτη και για την ευημερία.

Τώρα είναι η ώρα για νέες και καινοτόμες λύσεις, όχι μόνο για παραδοσιακές επενδύσεις που προωθούν και στηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη και παραγωγικότητα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023 είναι ένα κάλεσμα για δράση προς τη διεθνή κοινότητα, τις κυβερνήσεις, τα πολυμερή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τους αναπτυξιακούς εταίρους και τους επενδυτές του ιδιωτικού τομέα να ενωθούν γύρω από μια νέα επενδυτική στρατηγική στον τουρισμό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση