HomeHL1-WorldΟ Πάπας Φραγκίσκος αποδοκιμάζει το body shaming και αποκαλύπτει μια ιστορία από τα παιδικά του χρόνια

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποδοκιμάζει το body shaming και αποκαλύπτει μια ιστορία από τα παιδικά του χρόνια

To αποκάλυψε σε φοιτητές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποδοκίμασε σήμερα (26.9.2023) το body shaming, δηλαδή την κουλτούρα του bullying σε άλλον άνθρωπο λόγω του σωματότυπού του, η οποία παρατηρείται συχνά μεταξύ των νέων ανθρώπων, με τον ίδιο να αποκαλύπτει μια άγνωστη ιστορία για τα παιδικά του χρόνια.

Σε μια συζήτηση που είχε μέσω ίντερνετ με φοιτητές πανεπιστημίου στην Ασία, ο Πάπας Φραγκίσκος ομολόγησε ότι είχε υποπέσει και ο ίδιος σε body shaming όταν ήταν μικρό αγόρι, κάνοντας bullying σε φίλο του.

«Θυμάμαι έναν φίλο μου που ήταν λίγο χοντρός και τον κοροϊδεύαμε, τολμώ να πω ότι του κάναμε bullying, κάποτε τον σπρώξαμε και έπεσε κάτω», είπε ο Φραγκίσκος. «Όταν γύρισα σπίτι, ο πατέρας μου το έμαθε αυτό και με πήγε στο σπίτι αυτού του συμμαθητή μου για να ζητήσω συγγνώμη».

Ο 86χρονος προκαθήμενος της ρωμαικαθολικής εκκλησίας είπε ότι ξανασυνδέθηκε με τον φίλο του χρόνια μετά και έμαθε ότι εκείνος είχε γίνει Ευαγγελικός πάστορας. Ο άνδρας αυτός πέθανε πρόσφατα.

Η συζήτηση για το body shaming ξεκίνησε όταν μια γυναίκα από την Ινδία του είπε πώς όταν ήταν έφηβη ένιωθε ντροπή και υποδεέστερη από τους συμμαθητές της λόγω του σωματικού της βάρους και του σχήματος του σώματος, και βίωνε bullying.

«Ανεξάρτητα από το αν είναι κανείς χοντρός, αδύνατος, κοντός, ψηλός, το σημαντικό είναι να ζείτε σε αρμονία, σε αρμονία με τη ψυχή σας… κάθε άντρας, κάθε γυναίκα έχει τη δική του ομορφιά και πρέπει πραγματικά να μάθουμε πώς να την αναγνωρίζουμε», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος, απαντώντας στην γυναίκα.

Η γυναίκα μίλησε επίσης και για τις πιέσεις που ασκούνται μέσω των social media, κάτι που παρότρυνε τον Πάπα Φραγκίσκο να εκμυστηρευτεί τη δική του ιστορία.

Στην ίδια συζήτηση με τους φοιτητές, ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε και στην πλαστική χειρουργική.

«Η πλαστική χειρουργική δεν εξυπηρετεί τίποτε γιατί η ομορφιά που δίνει θα εξασθενίσει εν τέλει», είπε, παραθέτοντας μια γνωστή φράση της Ιταλίδας ηθοποιού Άννα Μανιάνι που είχε πει: «Παρακαλώ μην κάνετε ρετούς στις ρυτίδες μου. Μου πήρε τόσο καιρό για να τις κερδίσω».

newsit.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση