HomeΚΡΗΤΗΣύλλογοι Εκπαιδευτικών Ν. Ρεθύμνης: Συζήτηση με τον Δήμαρχο για την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων

Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Ν. Ρεθύμνης: Συζήτηση με τον Δήμαρχο για την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων

Ποια σχολεία κατασκευάζονται, ποια επισκευάζονται

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεργασία με τον  Πρόεδρο κ. Ορφανουδάκη Στέλιο και τον Γενικό  Γραμματέα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνης κ. Ανεσιάδη Χρήστο είχε σήμερα (26/9) ο Δήμαρχος Ρεθύμνης   κ. Γιώργης Μαρινάκης , παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας Δ.Ρ. κ. Γιώργο Γεωργαλή.

Στη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εκπαιδευτικών,  αναγνωρίζοντας την εξαιρετική συνεργασία του Δήμου με τις σχολικές κοινότητες των Δημοτικών Σχολείων, έθεσαν στον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο  θέματα που αποτελούν προτεραιότητα για το Σύλλογο και αφορούν τις υποδομές  των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Δήμαρχος του ενημέρωσε για την εξέλιξη των έργων κατασκευής δύο νέων σχολείων (16ο Δημοτικό Σχολείο , Δημοτικό Σχολείο Ρουσοσπιτίου) , για την επικείμενη  ανέγερση δύο ακόμη νέων σχολικών μονάδων  ( Δημοτικό Σχολείο  Άδελε  και   4ο Νηπιαγωγείο) καθώς και για τον προγραμματισμό  του Δήμου για το  Δημοτικό Σχολείο Επισκοπής, ο οποίος θα οριστικοποιηθεί αφού προηγηθεί διαβούλευση με την τοπική  κοινωνία προκειμένου να αποσαφηνιστεί εάν προτιμάται η ανακαίνιση του υφιστάμενου κτιρίου ή η ανέγερση νέου.

Αναφερόμενος στην οικονομική συνδρομή του Δήμου στα εκτελούμενα έργα συντήρησης και αναβάθμισης των σχολικών μονάδων, επεσήμανε ότι ο Δήμος δαπανά περισσότερα χρήματα από  τα κονδύλια που διαθέτει  η Πολιτεία για τα σχολεία του Δήμου προκειμένου να καλύψει τις ουσιαστικές ανάγκες των σχολικών μονάδων.

Η συζήτηση εξελίχθηκε σε θετικό κλίμα και ολοκληρώθηκε με την αμοιβαία διαβεβαίωση των συμμετεχόντων για διαρκή και γόνιμη συνεργασία.

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση