HomeΚΟΣΜΟΣΈνας τυφώνας έφερε στη Βρετανία σπάνια πουλιά από την Αμερική

Ένας τυφώνας έφερε στη Βρετανία σπάνια πουλιά από την Αμερική

Δεκάδες πτηνά εντοπίστηκαν στην Ουαλία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας αριθμός-ρεκόρ «εξαιρετικά σπάνιων» βορειοαμερικανικών ωδικών πτηνών έφτασε στη Βρετανία λόγω του τυφώνα Λι.

Περισσότερα από δώδεκα είδη μικρών πουλιών -ένα από τα οποία δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ στη Βρετανία- ξεστράτισαν από τις συνήθεις μεταναστευτικές τους διαδρομές λόγω των ισχυρών ανέμων. Κάποια είδη έχουν παρατηρηθεί μόνο μία ή δύο φορές.

Η παρουσία των πουλιών ενθουσίασε τους Βρετανούς παρατηρητές πουλιών, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν κατά εκατοντάδες για να καταγράψουν τις αφίξεις των πτηνών.

Μέχρι στιγμής, αναφέρει ο Guardian, έχουν εντοπιστεί 15 είδη με 49 μεμονωμένα πουλιά. Ένα δεν είχε εντοπιστεί ποτέ, άλλο δύο παρατηρήθηκαν για μόλις δεύτερη ή τρίτη φορά. Όλα εντοπίστηκαν στο Πέμπροκσάιρ, στην Ουαλία.

Η άφιξη των πουλιών ήταν «ένα γλυκόπικρο φαινόμενο», επισήμανε ένας από τους παρατηρητές, καθώς τα περισσότερα που έκαναν -χωρίς να το θέλουν- αυτό το ταξίδι πνίγηκαν στη θάλασσα.

Είναι όμως και απίθανο αυτά τα πουλιά να μπορέσουν να επιστρέψουν πετώντας μέσω του Ατλαντικού. Εάν βρουν αρκετή τροφή στη Βρετανία, είναι πιθανό να συνεχίσουν τη μετανάστευσή τους προς το νότο και να προσπαθήσουν να βρουν κάποιο θερμότερο μέρος για να ξεχειμωνιάσουν. Τα περισσότερα από αυτά, ωστόσο, είναι απίθανο να επιβιώσουν στη Βρετανία.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση