HomeΕΛΛΑΔΑΠειραιάς: Αύριο στην Εισαγγελία πλοίαρχος, ύπαρχος και λοστρόμος του Speedrunner jet για τους δύο ναύτες που έπεσαν στη θάλασσα

Πειραιάς: Αύριο στην Εισαγγελία πλοίαρχος, ύπαρχος και λοστρόμος του Speedrunner jet για τους δύο ναύτες που έπεσαν στη θάλασσα

Εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού στο ταχύπλοο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αύριο αναμένεται να προσαχθούν στην Εισαγγελία Πειραιά στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο πλοίαρχος, ο ύπαρχος και ο λοστρόμος του ταχύπλοου καταμαράν «Speedrunner jet», μετά την πτώση δύο ναυτικών στη θάλασσα κατά τη διάρκεια καθαρισμού του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, η κατηγορία με την οποία κρατούνται είναι σωματική βλάβη από αμέλεια.

Οπως ανακοινώθηκε, τα δύο μέλη του πληρώματος του ταχύπλοου -ένας 34χρονος και ένας 55χρονος- εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού στο εξωτερικό πρωραίο κατάστρωμα του πλοίου, όταν γλίστρησαν και έπεσαν στη θάλασσα.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα στελέχη του λιμενικού σώματος, εκ των οποίων ένας εξ αυτών βούτηξε στη θάλασσα και με τη χρήση σωσιβίων βοήθησαν τους δύο ναυτικούς να εξέλθουν στην προβλήτα.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τους δύο ναυτικούς στο νοσοκομείο της Νίκαιας και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι καλά στην υγείας τους.

Οπως ανακοινώθηκε από το Λιμενικό, ο 34χρονος θα λάβει εξιτήριο σήμερα το βράδυ ενώ ο 55χρονος θα παραμείνει νοσηλευόμενος για προληπτικούς λόγους για ένα 24ωρο.

Την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού με τους δύο ναυτικούς που έπεσαν στη θάλασσα και τη λήψη άμεσων μέτρων ασφαλείας σε όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων.

Επίσης, τη διερεύνση του συμβάντος ζητεί και η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση