HomeHL-9Κασσελάκης: Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου – Συναντήθηκε με Χάρη Μαμουλάκη και Νίκο Παππά

Κασσελάκης: Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου – Συναντήθηκε με Χάρη Μαμουλάκη και Νίκο Παππά

Ποιοι αναλαμβάνουν «ρόλο-κλειδί»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σειρά συναντήσεων με κομματικά στελέχη, αλλά και κομβικά πρόσωπα για τη στελέχωση της Κουμουνδούρου στο εξής αναμένεται να έχει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος έχει από νωρίς το πρωί συσκέψεις για το νέο οργανόγραμμα της Κουμουνδούρου.

Ήδη, πριν από τη συνάντηση του με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κασσελάκης είχε συνεργασία με τον βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη, ενώ με την επιστροφή του το μεσημέρι στην Κουμουνδούρου είχε συνεργασία με τον Νίκο Παππά. Στην Κουμουνδούρου βρέθηκε σήμερα και ο Διονύσης Τεμπονέρας, ενώ επίκεινται οι αλλαγές στην βασική «ομάδα κρούσης» της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά πληροφορίες, σαρωτικές αλλαγές δεν αναμένονται στη διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, καθώς παραμένουν πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Σωκράτης Φάμελλος και αντιπρόεδρος της Βουλής η Όλγα Γεροβασίλη. Επίσης στην «ομάδα κρούσης» αναμένεται να συμμετέχει και ο Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου & Δικαίου Ενέργειας Νικόλας Φαραντούρης, με μακρά ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία στο εξωτερικό και την Ελλάδα.

Ερώτημα ο Ηλιόπουλος

Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, αφού η εκπροσώπηση του κόμματος στη Βουλή αποτελεί, όπως φαίνεται, προτεραιότητα για την νέα ηγεσία. Συγκεκριμένα, για τη θέση του Γραμματέα της ΚΟ ακούγεται η βουλευτής, Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία σε άλλη περίπτωση δεν αποκλείεται να παραμείνει στα καθήκοντα της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου.

Σημειωτέον ότι ο Νίκος Παππάς εκτελεί ήδη καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ενώ ζητούμενο παραμένει η τρίτη θέση της εκπροσώπησης στη βουλή, την οποία καταλαμβάνει μέχρι τώρα ο Νάσος Ηλιόπουλος, στενός συνεργάτης της Έφης Αχτσιόγλου. Επιπλέον, για τη θέση του Διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να προορίζεται ο Θάνος Μωραΐτης.

Το γραφείο προέδρου

Θέση διευθυντή στο γραφείο προέδρου φαίνεται να αναλαμβάνει ο εξ απορρήτων του νέου προέδρου, δικηγόρος Μανώλης Καπνισάκης, ενώ εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος φαίνεται να αναλαμβάνει η Δώρα Αυγέρη.

Σταθερά στο πλευρό του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να παραμένει ο Ναύαρχος και βουλευτής Επικρατείας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος συνοδεύει τον κ. Κασσελάκη σε όλες τις πολιτικές και κομματικές του επαφές.

Τσίπρας σε Κασσελάκη: Σου εύχομαι σιδεροκέφαλος, θα σου χρειαστεί – Ολόκληρος ο διάλογος

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη με τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο γραφείο του τέως πρωθυπουργού στη Βουλή, προτού ο Στέφανος Κασσελάκης αναλάβει τα νέα καθήκοντά του στην Κουμουνδούρου. Τον Στέφανο Κασσελάκη συνόδευσε στη Βουλή ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης και ο βουλευτής του κόμματος Βασίλης Κόκκαλης.

«Οι χαρές δεν είναι περίσσιες στην πολιτική», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Στέφανο Κασσελάκη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

kasselakis_tsipras

Ολόκληρος ο διάλογος Τσίπρα – Κασσελάκη

Τσίπρας: Στέφανε συγχαρητήρια

Κασσελάκης: Ευχαριστώ πολύ πρόεδρε

Τσίπρας: Από κοντά σου εύχομαι να είσαι σιδεροκέφαλος έτσι λέμε εδώ πιστεύω να έχεις ακούσει αυτή την έκφραση γιατί θα σου χρειαστεί το μόνο που έχω να σου πω είναι να χαρείς αυτές τις μέρες δίχως ενοχές γιατί όποιος μπαίνει στην πολιτική πρέπει να ξέρει ότι οι χαρές δεν είναι περίσσιες και οι δυσκολίες είναι συνεχόμενες να χαρείς αυτές τις μέρες και μετά να αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνεις και οι δυνατότητες που υπάρχουν. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε δυσκολίες μεγάλες με ενότητα και με συντροφικότητα κρατάω μία φράση που είπες ότι στους συντρόφους και ο δεύτερος είναι πρώτος δεν είναι όπως στο ΝΒΑ.

Κασσελάκης: Εσείς βλέπετε πιο πολύ από εμένα

Τσίπρας: Εγώ δεν βλέπω baseball!

Κασσελακης: Στους πολέμους ο πρώτος είναι ο πρώτος και δεύτερος δεν είναι τίποτα στους συντρόφους ο πρώτος είναι ο πρώτος και δεύτερος είναι πρώτος έτσι έτσι.

Τσίπρας: Ετσι

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι η μόνη συνισταμένη όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, όλων ψηφοφόρων», τόνισε σε δήλωσή του ο Στέφανος Κασσελάκης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

«Τον τιμώ και είμαι εδώ πέρα για να διατηρήσω την παρακαταθήκη του ζωντανή και εύχομαι να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς που μου έχει παραδώσει, κατέληξε ο νέος πρόεδρος του κόμματος.

Πριν να μπει στον περίβολο της Βουλής ο Στέφανος Κασσελάκης συνάντησε στον δρόμο ένα ζευγάρι Αμερικανών με τον άνδρα να προκύπτει ότι είχε φοιτήσει στο ίδιο πανεπιστήμιο με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στη Φιλαδέλφεια.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση