HomeHL-9Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης των 22 ατόμων δυτικά της Παλαιόχωρας

Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης των 22 ατόμων δυτικά της Παλαιόχωρας

19 άνδρες και 3 αγόρια επέβαιναν σε ακυβέρνητο σκάφος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βίντεο από την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τους μετανάστες στην Παλαιοχώρα, έδωσε στην δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα.

Τα 22 άτομα επέβαιναν σε ακυβέρνητο σκάφος και εξέπεμψαν σήμα κινδύνου το μεσημέρι της Κυριακής.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος αναφέρει:

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνολικά είκοσι δύο (22) αλλοδαπών (19 άνδρες και 3 αγόρια), πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή 77 ν. μ. δυτικά Παλαιόχωρας ν. Κρήτης υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.).

Ειδικότερα, το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, για την ύπαρξη ακυβέρνητου σκάφους (α.λ.σ.) με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων στην ως άνω θαλάσσια περιοχή. Στην περιοχή δεσμεύτηκαν συνολικά 5 παραπλέοντα πλοία, ενώ για το σημείο απέπλευσε ένα (01) Περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το ακυβέρνητο σκάφος εντοπίστηκε από το Φ/Γ EUROCARGO VALENCIA σημαίας Ιταλίας στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, όπου και περισυνέλεξε 22 άτομα με ασφάλεια. Στη συνέχεια, οι ανωτέρω μετεπιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν, βραδινές ώρες χθες, με ασφάλεια στον λιμένα “ΤΗΓΑΝΙ” Παλαιόχωρας, όπου στεγάζονται προσωρινά σε χώρο καραντίνας εντός λιμένα, μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Παλαιόχωρας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση