HomeHL-TOPΝέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης

56,61% στο 75% της ενσωμάτωσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα πρωτοεμφανιζόμενο πρόσωπο, ο 35χρονος επιχειρηματίας, Στέφανος Κασσελάκης, αναλαμβάνει τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα 133.700 μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ψήφισαν στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του χάρισαν ποσοστό 56,69% με βάση τα αποτελέσματα από το 75% των εκλογικών τμημάτων (451 τμήματα).

Τώρα αναλαμβάνει να κρατήσει το κόμμα ενωμένο, αλλά και να το επαναφέρει σε τροχιά εξουσίας. Κανένα από τα δύο δεν θα είναι εύκολη υπόθεση

Πριν από λίγο η Έφη Αχτσιόγλου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αντίπαλό της και τον συνεχάρη.

Η νίκη ενός προσώπου χωρίς την όποια πολιτική εμπειρία στις εκλογές ενός κόμματος που θέλει να διεκδικήσει και πάλι την εξουσία είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά και ίσως και για τα διεθνή δεδομένα.

Απέναντι όμως σε τέσσερις υποψηφίους – Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Νίκο Παππά και Στέφανο Τζουμάκα – ήταν εκείνος που πέτυχε να πείσει την πλειοψηφία όσων συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές ότι μπορεί να «αναστήσει» το κόμμα μετά το ζοφερό αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, να δώσει νέα πνοή και ελπίδα και τελικά αυτός που θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και να τον κερδίσει.

Σε κάθε περίπτωση είναι αυτός που θα οδηγήσει στο κόμμα στην μετά – Τσίπρα εποχή.

Η δυναμική εισβολή στην εσωκομματική μάχη και το πολιτικό σκηνικό

Παρά την έντονη κριτική που δέχθηκε, κατά τον ένα μήνα που συστήθηκε στο ευρύ κοινό, για θολό πολιτικό μήνυμα και απουσία συγκεκριμένων προτάσεων, ο κ. Κασσελάκης επικράτησε με άνεση στη μάχη.

Δεν επηρέασαν, όπως φαίνεται, την απήχησή του στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ούτε το λεκτικό ατόπημα για «κρατίδιο» αντί ψευδοκράτους των Τουρκοκυπρίων ούτε η ακραία πόλωση της τελευταίας εβδομάδας.

Ο κ. Κασσελάκης μπήκε στην κούρσα της διαδοχής στο παρά πέντε και τάραξε για τα καλά τα νερά. Ο 35χρονος επιχειρηματίας δεν είχε έως πριν και από λίγους μήνες καμία παρουσία στην πολιτική σκηνή.

Στις εθνικές εκλογές Μαΐου – Ιουνίου ήταν στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ (σε μη εκλόγιμη θέση) και κάποιοι τον γνώρισαν μέσα από μία τηλεοπτική αντιπαράθεση με βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, στην οποία είπε το αποστομωτικό «Δεν είναι η άποψή μου, είναι η ζωή μου».

Παρέμενε ωστόσο άγνωστος στο ευρύ κοινό έως και τα τέλη Αυγούστου όταν έγινε γνωστό ότι θα διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα από μία άκρως επαγγελματική επικοινωνιακή εκστρατεία και αξιοποίηση των social media πέτυχε να κερδίσει το ενδιαφέρον και τελικά την ψήφο των μελών του κόμματος.

Στην Κουμουνδούρου ο Κασσελάκης – Οι πρώτες δηλώσεις του

ikona_viber_2023-09-25_00-27-18-722

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρακολούθησε τα αποτελέσματα μαζί με συνεργάτες του στα γραφεία του στην 3η Σεπτεμβρίου και λίγο πριν τα μεσάνυχτα αναχώρησε για την Κουμουνδούρου όπου είχαν συγκεντρωθεί στελέχη και φίλοι του κόμματος.

Παρακολουθήστε την άφιξή του στην Κουμουνδούρου και τις δηλώσεις του.

Σήμερα το φως κέρδισε. Η ελπίδα γίνεται το μέλλον είπε στις πρώτες δηλώσεις του και τόνισε ότι η σκέψη του είναι στους πληγέντες της Θεσσαλίας που είναι μόνοι τους.

Ευχαριστώ τα χιλιάδες μέλη που έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ αλλά και τους εθελοντές.

Ευχαρίστησε ολόψυχα τον Νίκο Παππά για την υποστήριξη ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα

 Το τελευταίο ευχαριστώ το εξέφρασε για την οικογένεια του και ιδιαίτερα τον αδελφρό του τον Στέλιο, τη μητέρα του Λία τον πατέρα του Θόδωρο τον σύντροφό του Τάιλερ και τη σκυλίτσα του.

Ανέφερε επίσης ότι εκτιμά την Εφη Αχτσιόγλου και προσβλέπει στην συνεργασία της για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη παράταξη που θα αλλάξει τον τόπο.

Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ, αύριο αρχίζει σκληρή δουλειά.

ikona_viber_2023-09-25_00-25-06-152

Δείτε φωτογραφία από την αναχώρησή του από τα γραφεία της 3ης Σεπτεμβρίου

1492876-axtsiglou-930-7

 Εφη Αχτσιόγλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμικά παρών

Η μεγάλη συμμετοχή έδειξε ότι η κοινωνία κοιτάζει προς εμάς. Ευχαριστώ όσους ήρθαν στις κάλπες, δήλωσε.

Η Εφη Αχτσιόγλου καταχειροκροτήθηκε προσερχόμενη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Στη δήλωσή της ανέφερε:

Ολοκληρώθηκε μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία. Η μεγάλη συμμετοχή έδειξε ότι η κοινωνία κοιτάζει προς εμάς. Ευχαριστώ όσους ήρθαν στις κάλπες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμικά παρών.

Συνεχάρην τον Στέφανο Κασσελάκη, εύχομαι να έχει δύναμη. Ξεκινά ένας μεγάλος αγώνας για τους ανθρώπους.

Η ψήφος προς εμένα ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου, είπε.
Ευχαρίστησε τους κκ. Χαρίτση και Ηλιόπουλο και την ομάδα της, καθώς και τον μικρό της γιο που δεν καταλαβαίνει τίποτα αλλά έδειξε υπομονή.

“Η ενότητα του κόμματος είναι δεδομένη. Βασικό στοιχείο η συλλογική προσπάθεια” δήλωσε στην ΕΡΤ, το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας.

“Πιστεύω ότι ο Στέφανος μπορεί να μας φέρει σε νικηφόρα πορεία πολύ γρήγορα” τόνισε στην ΕΡΤ ο Νίκος Παππάς, ενώ τόνισε: “Φαίνεται ότι το πάρα πολύ αρνητικό αποτέλεσμα δημιούργησε μία ανάγκη για τεράστια αλλαγή.

Να σας θυμίσω ότι όλοι άλλοι υποψήφιοι είχαμε θητείες υπουργικές. Ήταν πολύ εμφατική η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη“.

“Οι υποψήφιοι προσβλέπουν στην ενότητα κι αυτό ελπίζουμε, να υπάρξει ενότητα στο κόμμα, αλλά και οι διασπάσεις καμιά φορά είναι μέσα στο παιχνίδι.

Αν είναι τόσο ακραίες οι διαφορές και δημιουργούνται τόσο μεγάλα προβλήματα είναι λογικό για να λειτουργήσει το κόμμα την επόμενη ημέρα“, τόνισε ο κ. Αθανάσιος Τσακρής, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Αθηνά Λινού: Να κάνουμε ένα ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ 

«Είναι χαρούμενο γεγονός και σημασία έχει να έχουμε ένα ισχυρό κόμμα.

Είμαι σίγουρη ότι θα υπάρξει ενότητα για το καλό του κόμματος και της χώρας. (Ο Στέφανος Κασσελάκης) είναι χαρούμενος.

Ελπίζει ότι θα αλλάξουν πολλά πράγματα την επόμενη μέρα και το ελπίζω κι εγώ», τόνισε η Αθηνά Λινού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση