HomeHL-PsilaBryan Johnson: Ο μεγιστάνας που θέλει να νικήσει τον χρόνο κοιμάται σε άδειο υπνοδωμάτιο – Άφησε μέσα μόνο 3 πράγματα

Bryan Johnson: Ο μεγιστάνας που θέλει να νικήσει τον χρόνο κοιμάται σε άδειο υπνοδωμάτιο – Άφησε μέσα μόνο 3 πράγματα

Ποιος είναι ο 45χρονος Bryan Johnson

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Biotech, Bryan Johnson – ίσως τον γνωρίζετε ως τον μεγιστάνα τεχνολογίας που μάχεται με τη γήρανση και ξοδεύει εκατομμύρια κάθε χρόνο για θεραπείες μακροζωίας – περνάει τις νύχτες του σε ένα υπνοδωμάτιο που είναι σχεδόν άδειο.

Υπάρχουν μόνο τρία αντικείμενα μέσα στην κρεβατοκάμαρά του: το κρεβάτι του, μια ασπίδα προσώπου με λέιζερ – για τη μείωση των ρυτίδων – και μια συσκευή που θα προσαρμόζεται στα γεννητικά του όργανα για να μετράει τις νυχτερινές του στύσεις, σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Time Magazine. Ο Bryan Johnson εξήγησε ότι οι νυχτερινές στύσεις λειτουργούν ως δείκτης για τη βιολογική ηλικία.

«Κοιμάμαι μόνο εδώ μέσα. Χωρίς δουλειά, χωρίς διάβασμα», είπε ο Bryan Johnson στην Charlotte Alter του περιοδικού Time.

Σχετικά με τη νυχτερινή του ρουτίνα, ο ιδρυτής τριών εταιρειών βιοτεχνολογίας, κοιμάται το αργότερο μέχρι τις 8.30 μ.μ. και ξεκινά την ημέρα του πριν από τις 6 το πρωί. Η απογευματινή του ρουτίνα περιλαμβάνει τη χρήση προϊόντων CeraVe και χρόνο με τον γιο του πριν από τον ύπνο, σύμφωνα με ένα βίντεο που δημοσίευσε στο κανάλι του στο YouTube τον Μάιο.

Το υπόλοιπο σπίτι του Bryan Johnson δεν είναι τόσο άδειο όσο η κρεβατοκάμαρά του. Το σπίτι διαθέτει ένα γυμναστήριο με ταπετσαρία από το δάπεδο μέχρι την οροφή που απεικονίζει ένα δάσος, ράφια γεμάτα βιογραφίες — συμπεριλαμβανομένων εκείνων για τον Ναπολέοντα και τον Μπεν Φράνκλιν — και μια λάμπα θεραπείας υπέρυθρης ακτινοβολίας που χρησιμοποιεί ο Τζόνσον για να νιώθει ότι κάνει ηλιοθεραπεία.

Ωστόσο, η προσπάθεια του 46χρονου Bryan Johnson να βρει το ελιξίριο της νεότητας και να έχει σώμα 18άρη δεν περιλαμβάνει απλώς μια περίεργη διάταξη στο υπνοδωμάτιό του. Η ρουτίνα του για τη βελτιστοποίηση της υγείας του, το πρόγραμμα νεότητας που ονομάστηκε Project Blueprint, κοστίζει έως και 2 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο.

Η ρουτίνα του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής: Παίρνει πάνω από 100 χάπια ημερησίως, φοράει ειδικό καπέλο για να ρίχνει κόκκινο φως στο τριχωτό της κεφαλής του, ακολουθεί αυστηρή δίαιτα, κάνει γυμναστική υψηλής έντασης και επιθετική μέτρηση της ηλικίας του σώματός του – μέσω αιματολογικών εξετάσεων, υπερήχων, μαγνητικής τομογραφίας και κολονοσκόπησης.

Η προσέγγιση του Bryan Johnson για την αντιστροφή της γήρανσης διχάζει. Επιστήμονες είπαν στους δημοσιογράφους του Insider Marianne Guenot και Lloyd Lee τον περασμένο Φεβρουάριο ότι πολλές πτυχές της ρουτίνας του έχουν ασαφή οφέλη για την υγεία.

Τον Ιούλιο, ο Bryan Johnson ανακοίνωσε ότι θα σταματούσε ένα μέρος της ρουτίνας του που ήταν αμφιλεγόμενο, δηλαδή τη λήψη μεταγγίσεων πλάσματος αίματος από τον έφηβο γιο του – επειδή δεν είδε «κανένα όφελος» από αυτό.

Σίγουρα, ο Bryan Johnson δεν είναι ο μόνος κροίσος που αναζητά το μυστικό της μακροζωίας.

Ένας αυξανόμενος αριθμός από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες του κόσμου επενδύουν τις περιουσίες τους στην επέκταση της διάρκειας της ανθρώπινης ζωής. Ο Sam Altman επένδυσε 180 εκατομμύρια δολάρια σε μια εταιρεία βιοτεχνολογίας με στόχο να “προσθέσει 10 χρόνια στην υγιή διάρκεια ζωής”, ενώ ο Peter Thiel έχει δώσει 3,5 εκατομμύρια δολάρια σε μια μη κερδοσκοπική εταιρεία για να κάνει “τα 90 (χρόνια τα νέα 50 έως το 2030”.

Ο Bryan Johnson δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο από το Insider.

Ποιος είναι ο 45χρονος Bryan Johnson

Ο Bryan Johnson έγινε γνωστός στον κόσμο της τεχνολογίας σε ηλικία 30 ετών, όταν πούλησε την εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών Braintree Payment Solutions στο EBay για 800 εκατομμύρια δολάρια μετρητά. Σήμερα έχει δημιουργήσει την εταιρεία Blueprint για να τον βοηθήσει να πετύχει τον στόχο, που πολύ χαρακτηρίζουν ακατόρθωτο, να νικήσει τον χρόνο και τον θάνατο.

Ο Bryan, που αυτοαποκαλείται «επαγγελματίας αθλητής αναζωογόνησης», γελάει όταν τον ρωτάνε αν εκνευρίζεται όταν οι άνθρωποι τον χαρακτηρίζουν «ναρκισσιστή». «Οι haters θα μισούν πάντα, αλλά για μένα το σημάδι της ιδιοφυΐας είναι να χτυπάς έναν στόχο που κανείς άλλος δεν μπορεί να δει» σχολιάζει.

enikos.gr