HomeHL-HealthΕκπαιδευτική συνάντηση για εκπαιδευτικούς ΕΕΚ ατόμων με προβλήματα όρασης έλαβε χώρα στο Ρέθυμνο

Εκπαιδευτική συνάντηση για εκπαιδευτικούς ΕΕΚ ατόμων με προβλήματα όρασης έλαβε χώρα στο Ρέθυμνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 19-22 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο η εκπαιδευτική συνάντηση LTTA του έργου Erasmus+ στην έδρα του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκής Εκπαίδευσης (EELI) σχετικά με το έργο IN.Haptic.VET.

Το έργο  σχετίζεται με τον καθορισμό μεθόδων και εργαλείων για την κατάρτιση εκπαιδευτικών ΕΕΚ για μαθητές με οπτική αναπηρία. Το έργο, με επικεφαλής την Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi, περιλαμβάνει, εκτός από το EELI, την Academia de Formação do Norte, την Innetica, το Studio Risorse και το ερευνητικό κέντρο iinformatica.

Η Κιμιωνή Βενετία, συντονίστρια ερευνητικών προγραμμάτων στο EELI, είπε: «Είναι τιμή μας που έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε εδώ στην Ελλάδα σε ένα έργο βιώσιμης καινοτομίας, το οποίο προβλέπει τον ορισμό μεθόδων και εργαλείων για την κατάρτιση εκπαιδευτικών για μαθητές ΕΕΚ».

Με την ευκαιρία αυτή, παρουσιάστηκε η εφαρμογή IN.Haptic.VET, που αναπτύχθηκε από την iΙnformatica, εταιρεία ειδικού στις απτικές τεχνολογίες, η οποία είναι διαθέσιμη δωρεάν στα καταστήματα Google και Apple και επιτρέπει σε κάθε χρήστη να γνωρίσει τις δυνατότητες της απτικής τεχνολογίας, στοχεύοντας σε κοινό με προβλήματα όρασης.

Ο ιστότοπος του ευρωπαϊκού έργου: https://inhapticvet.eu/

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση