HomeHL-GreeceΒοσκός δέχθηκε επίθεση από αρκούδα

Βοσκός δέχθηκε επίθεση από αρκούδα

Ένα όχι σύνηθες επεισόδιο σημειώθηκε στην Φθιώτιδα, όταν αρκούδα επιτέθηκε σε βοσκό στην ορεινή Κοινότητα Μερκάδας του Δήμου Μακρακώμης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Τυχερός μέσα στην ατυχία του, γλύτωσε την ζωή του γιατί ήθελε το ζώο και τον άφησε, αλλιώς δεν θα γλύτωνε», μαρτυρά ο 63χρονος άνδρας από το νοσοκομείο Καρπενησίου, όπου δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες στα ιδιαίτερα βαθιά τραύματά του στο πρόσωπο και το σώμα.

Ο Πάνος Στεφάνου, υπεύθυνος επικοινωνίας περιβαλλοντικής οργάνωσης «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ», πιθανολογεί ότι μπορεί η αρκούδα να εξέλαβε ως κίνδυνο τα σκυλιά του βοσκού.

Άλλωστε ο ίδιος ο βοσκός είπε πως «γάβγιζαν τα σκυλιά, πήγα να δω τι έγινε και μετά μου επιτέθηκε», προφανώς αισθανόμενα την παρουσία του ζώου, κάτι όμως που πιθανόν προκάλεσε την επίθεση της αρκούδας. Ήταν γύρω στις 7 το απόγευμα όταν ο 63χρονος αναζητούσε ένα από τα ζώα του κοντά στη στάνη, ακολουθώντας τα σκυλιά του που γαύγιζαν διαρκώς.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής το τελευταίο διάστημα εθεάθη μία αρκούδα με το μικρό της να περιφέρεται στις ανατολικές πλαγιές του Βελουχίου. Ίσως και αυτό συνετέλεσε στην επιθετικότητά της.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Στεφάνου, «όντως η αρκούδα είναι επιθετικό ζώο παρά μόνο αν αισθανθεί κίνδυνο. Εάν ένιωσε ότι απειλείται από την παρουσία του βοσκού, τότε επιτέθηκε».

Σε κάθε περίπτωση η συμβουλή για εκείνους που βρίσκονται σε περιοχές, όπου ζούν τέτοια θηρία, σε μια συνάντηση με αρκούδα η οπισθοχώρηση, με αργό βηματισμό και χωρίς να στρέψει κάποιος την πλάτη στο ζώο είναι η καλύτερη επιλογή.   Όπως είπε ο κ. Στεφάνου, το επόμενο διάστημα θα επικοινωνήσει με τον τραυματία και άλλους στην περιοχή για να ενημερωθεί σχετικά με την συμπεριφορά του ζώου, και να δοθούν ανάλογες οδηγίες στους κατοίκους.

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση